Antalya'da orman yangınları üzerinden provokasyona soruşturma: Paylaşımlara erişim engeli ve inceleme başlatıldı
21:31, 09/09/2026, Çarşamba
AA

Orman yangınlarıyla ilgili halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici paylaşıma soruşturma
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, şehirde orman yangınları hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği belirlenen sosyal medya paylaşımları nedeniyle resen soruşturma başlattı. Paylaşımlara erişim engeli getirilirken, şüphelilerin tespiti için Siber Suçlar polisine talimat verildi.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, orman yangınlarıyla ilgili halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici olduğu değerlendirilen sosyal medya paylaşımı hakkında resen soruşturma başlattı.
Başsavcılık tarafından, Antalya genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlara erişimin engellenmesi amacıyla Antalya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine başvuruda bulunuldu.
Ayrıca Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne sosyal medya hesabının ve soruşturmaya konu paylaşımların incelenmesi, başkaca suç unsuru taşıyan içeriklerin tespit edilmesi, hesabın sahibi ile paylaşımları yapan kişi veya kişilerin açık kimlik bilgilerinin belirlenmesi yönünde talimat verildiği öğrenildi.

Gündem
Yangından kaçarken can dostunu unutmadı: Dumandan etkilenen oğlağı sırtına taşıdı

Gündem
Eskişehir’de orman yangını: Tüm ekipler seferber oldu

Gündem
Yol kenarında çıkan anız yangını sürücülere zor anlar yaşattı