|

Denizcilere veda

Kerç Boğazı’nda iki geminin alev alması sonucu hayatını kaybedenlerden, ‘Candy’ adlı geminin denizcileri son yolculuğuna uğurlandı. Geminin ikinci çarkçısı Semih Solak Çanakkale’de, makine dairesi stajyeri Sinan Karabulut ve vardiya zabiti Yüce Karanki Yalova’da; Erdoğan Çetinok İzmir’de toprağa verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 23:55 - 29/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Yalova’da defnedilen Sinan Karabulut’un kardeşleri Enes ve Beyzun Karabulut, ağabeylerini denizci üniforması giyerek uğurladı
Yalova’da defnedilen Sinan Karabulut’un kardeşleri Enes ve Beyzun Karabulut, ağabeylerini denizci üniforması giyerek uğurladı

Kerç Boğazı'nda iki geminin alev alması sonucu hayatını kaybedenlerden, "Candy" adlı geminin çalışanları toprağa verildi. Ukrayna'dan uçakla İstanbul'a getirilen geminin ikinci çarkçısı 26 yaşındaki Semih Solak'ın naaşı, memleketi Biga’ya getirildi. Balıklıçeşme köyündeki cenaze töreninde baba Sadık ile anne Hanife Solak, taziyeleri kabul etti. Solak'ın naaşı köy camisinde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi. Kerç Boğazı'nda iki geminin alev alması sonucu hayatını kaybedenlerden 22 yaşındaki makine dairesi stajyeri Sinan Karabulut'un cenazesi de memleketi Yalova'da toprağa verildi. Yaşamını yitirenlerden vardiya zabiti 33 yaşındaki Yüce Karanki’nin cenazesi Yalova’da defnedildi.


20 YILLIK DENİZCİYDİ

Candy gemisinde çarkçıbaşı olarak görev yapan ve 20 yıllık denizci olan Erdoğan Çetinok için de memleketi Torbalı'nın Pancar Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Eşi Fatma Çetinok, babası İsa Çetinok, çocukları 13 yaşındaki Meryem Aybüke Çetinok ile 8 yaşındaki Hülya Beren Çetinok, Pancar Camisi'nin avlusunda taziyeleri kabul etti. Erdoğan Çetinok'un cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Kerç Boğazı’nda 21 Ocak’ta Tanzanya bayraklı “Maestro” ve “Candy” gemileri arasındaki yakıt transferi sırasında yangın çıkmış, olayda hayatını kaybedenlerden 4’ünün Türk vatandaşı olduğu açıklanmıştı.


  • Üniformayla uğurladılar
  • Yalova’da defnedilen Sinan Karabulut’un kardeşleri Enes ve Beyzun Karabulut, ağabeylerini denizci üniforması giyerek uğurladı. Ayrıca Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine genç denizcinin kepi konuldu. Enes Karabulut, daha sonra kepi alarak başına taktı. Genç denizcinin ailesi taziyeleri kabul etti.
#Kerç Boğazı
#Sinan Karabulut
#Yüce Karanki
#Erdoğan Çetinok
#Candy
5 yıl önce