Doğu Türkistan sivil toplum kuruluşları 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklama yaptı

16:07, 10/12/2021, CumaG: Güncelleme: 16:09, 10/12/2021, Cuma
AA
Doğu Türkistan sivil toplum kuruluşları 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklama yaptı
Arşiv

Uluslararası Doğu Türkistan STK'ler Birliği ve Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurrahman, "Doğu Türkistan'ın hak ve hürriyet mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğimizi tekrar ediyoruz." dedi.

Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği, Dünya Uygur Kurultayı Vakfı, Uygur Akademisi Vakfı ile Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği temsilcileri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Uluslararası Doğu Türkistan STK'ler Birliği Başkanvekili ve Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurrahman, basın açıklamasını okudu.

Abdurrahman, Dünya İnsan Hakları Günü'nün önemine işaret ederek, ''Doğu Türkistan halkı adına dünya çapında insan hakları mücadelesi veren Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları olarak, bu anlamlı günde uluslararası kamuoyuna ulaşma sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.'' dedi.

Çin'in uygulamalarının İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin maddelerini doğrudan ihlal ettiğini ileri süren Abdurrahman, her sene gerçekleştirilen insan hakları değerlendirme toplantılarında Çin'in, Doğu Türkistan üzerinden kınandığını ifade etti.

Abdulahad Abdurrahman, tüm ülkelere Çin'in uygulamalarının son bulması için harekete geçme çağrısında bulunduklarını dile getirerek, "Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Doğu Türkistan'ın hak ve hürriyet mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğimizi tekrar ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026