|

Galata Kulesi'ndeki onarım ve iyileştirme çalışmaları tamamlandı: Saatte en fazla 100 kişi girebilecek

Kültür  Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Galata Kulesi'nde gerçekleştirilen onarım ve iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını ve bugün itibaren yeniden ziyarete açılacağını duyurdu.

07:57 - 25/05/2024 Saturday
DHA
Galata Kulesi
Galata Kulesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Galata Kulesi'nde yapılan onarım ve iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.


Galata Kulesi'nde yapılan çalışmaların, 1964- 1967 yılları arasında eklenen betonarme yapılar üzerinde yapılan teknik analizler ve jeoradar raporları doğrultusunda hazırlanan projelerin modern teknolojilerle, alanında uzman akademisyenler rehberliğinde uygulandığı belirtildi.


'SAATTE EN FAZLA 100 KİŞİ GİREBİLECEK'


Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda,
"Restorasyon çalışmaları, fen ve sanat kurallarına uygun şekilde tamamlanarak yapı hem kültürel mirasımızı koruyacak hem de ziyaretçilere ve göçmen ebabil kuşlarına ev sahipliği yapacak şekilde düzenlenmiştir. Çalışmalar, profesyonel dağcılar tarafından yapılan kapsamlı uygulamalarla desteklenmiştir. 25 Mayıs 2024 tarihinden itibaren ziyaretçilere yeniden açılacak olan Galata Kulesi'nde, ziyaretçi yönetim planı çerçevesinde saat başı en fazla 100 kişi olacak şekilde kontrollü girişlere izin verilecektir" ifadelerine yer verildi.



#Galata Kulesi
#Kültür  Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü
#Müze
23 days ago