|

Ünlü psikiyatrlar toplanıyor

Dünyaca ünlü psikiyatrlar Nisan ayında Antalya'da toplanacakları kongrede, kullanımı hızla artan sentetik uyuşturucular (bonzai v.s.) konusunu tartışacak. Bunun yanı sıra yeni çağın ortak sorunu dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, gebelikte ilaç kullanımı ve depresyon kongrede bilim adamları tarafından gündeme getirilecek.

Yeni Şafak
10:31 - 8/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:36 - 8/04/2015 Çarşamba
Diğer

Bu yıl 7.si gerçekleştirilecek olan Psikofarmoloji Kongresi 15-19 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek. “Psikiyatrik Tedavilerde Entegrasyon: Sadelikten Ustalığa” temasıyla gerçekleştirilecek kongreye yerli ve yabancı çok sayıda uzman katılacak.



2013 yılında Çocuk ve Ergen Psikofarmakoloji Kongresi'nin katılımı ile güçlenen kongrede yaşamı en fazla etkileyen psikiyatrik sorunların çözümü ve tedavisi tartışılacak. Dünya Psikiyatri Birliği'nin yanı sıra, İngiltere, Kanada, İtalya, Rusya, Malezya, Polonya, Hindistan, Yunanistan, Amerika, Ermenistan, Bosna-Hersek, Kırgızistan'dan uluslararası nöropsikofarmakoloji kuruluşları ve derneklerin işbirliği ile gerçekleştirilen kongreye 1000'in üzerinde bilim adamı katılacak.



Kongre, İngiliz Psikofarmakoloji Derneği'nin gerçekleştireceği sertifikalı” Bipolar” kursu ile başlayacak. Kongre süresince

Sentetik Uyuşturucu Bağımlılığı(Bonzai vs.), İnternet ve Telefon Bağımlılığı

,

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Gebelikte İlaç Kullanımı, Depresyon ve Şizofreni Tedavisindeki Yenilikler, Duygusal Dengesizlik, Çocuk ve Ergenlerde Geçerli ve Etkin Olan Tedavi Metodları

konuları ele alınacak.



Kullanımı son yıllarda hızla artan bonzai ve diğer madde bağımlılıkları konusu kongrenin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Doç. Dr. Ümit Mert Aksoy ve kongreye ABD'den katılan Dr. Aykut Özden konuyla ilgili uzmanlar için kurslar düzenleyecek. Kongrede ayrıca son yıllarda çok sık gündeme gelen Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu konusunda 3 önemli uzman konuyu her boyutu ile inceleyecek. Türkiye'den Prof. Dr. Bengi Semerci ve Hollanda'da Jan K. Buitelaar ilaç tedavisinin etkilerini ve etkinliğini tartışırken, İngiltere'den Philip Asherson katılımcılara hastalığın ruhsal boyutunu anlatacak. Hollandalı uzman Sandra Kooji ise kendisi tarafından geliştirilen ve tüm dünyada kullanılan Erişkin Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu hastalarına tanı koymada önemli olan DIVA ölçeğinin kullanımı için kurs verecek.



Kongrenin diğer katılımcıları arasında tıp dünyasının yakından tanıdığı uzmanlar Wolfgang Sommer (Almanya), Oğuz Omay (Fransa), Dost Öngür (Amerika), Serdar Dursun (Kanada), Alican Dalkılıç (A.B.D), Brian Leonard (CINP- İngiltere), Gregers Wegener (CINP-Danimarka), Mesut Çetin (Türkiye) yer alıyor.









#Antalya
#Psikofarmoloji Kongresi
#Prof. Dr. Bengi Semerci
9 yıl önce