|

Avrupa için geldim

Trabzonspor'un Midtjylland'dan kadrosuna dahil ettiği Filip Novak, bordo-mavili takımdaki hedeflerinden bahsederek, ''Trabzonspor, Avrupa ve Şampiyonlar Ligi’nde sürekli yer almaya çalışan, hep yukarılara oynayan bir takım. Dolayısıyla hepimiz için çok iyi olacağına karar verdiğimiz için buradayım'' dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:27 - 20/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor'un yeni transferi Filip Novak iddialı konuştu
Trabzonspor'un yeni transferi Filip Novak iddialı konuştu

Trabzonspor, Danimarka’nın F.C. Midtjylland takımından transfer ettiği Filip Novak ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. Trabzonspor’un yeni transferi Filip Novak, Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde bulunan Medical Park Stadı’nda düzenlenen törenle kendisini bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imzayı attı. Törende açıklamalarda bulunan Çekyalı futbolcu, Karadeniz ekibine transfer olduğu için mutlu olduğunu söyleyerek, ''Bu transfer iki taraf için de çok hayırlı olacaktır. Trabzonspor’a gelirken Antalyaspor forması giyen eski Trabzonspor’lu Celustka ile görüştüm. Ondan şehir ve takımla ilgili çok güzel şeyler duydum. İlk duyduğum şey taraftardı, Türkiye’deki en iyi taraftar olduğunu ve ne kadar coşkulu olduğunu duydum" ifadelerini kullandı.

KADRODA YILDIZ İSİMLER VAR

Karadeniz ekibinin kadrosunda önemli futbolcuların olduğunu söyleyen Novak, ''Gelmeden önce takımın kadrosuna baktım. Gerçekten kadroda yıldız isimler var. Trabzonspor’dan teklif geldiğinde hem ailemle hem de menajerimle uzun süre düşündük. Bizim için çok iyi olacağına karar verdik. Trabzonspor, Avrupa ve Şampiyonlar Ligi’nde sürekli yer almaya çalışan, hep yukarılara oynayan bir takım. Dolayısıyla hepimiz için çok iyi olacağına karar verdiğimiz için buradayım” dedi.

SOL BEK OYUNCUSUYUM

Kendisini sol bek oynarken rahat hissettiğini buna karşın stoperin yanı sıra bir çok mevkide de oynayabildiğini ifade eden 27 yaşındaki futbolcu, “Kendimi ofansif bir oyuncu olarak görüyorum. Şimdi ofansa ve hücuma yönelik bir ruh var, o yüzden burada oynayacağım mevki benim için hiç zor olmayacak. Sol bekte kendimi rahat hissediyorum ancak çok fazla bölgede görev yaptım. Oynadığım ülkede bir dönem gol rekoru kırmıştım. Bu benim için çok önemliydi, tabii ki her oyuncu gol atmak ve takımına katkı sağlamak ister. Ama ben takım oyuncusu olarak addediyorum kendimi. Benim gol atmam değil, takımın kazanması önemli. Hücuma yardım etme konusunda da umarım önümüzdeki maçlarda kendi oyunumla bunu ispatlayabilirim” diye konuştu.


Hedefimiz şampiyonluk

Filip Novak'ın imza töreninde açıklamalarda bulunun bordo-mavili takımın mali saymanı Okan Alemdaroğlu, ''Trabzonspor gibi bir kulüpte transfer bitmez. Sürekli arayışlarımız sürüyor. Bizim hedefimiz her zaman şampiyonluk'' dedi.

Filip Novak'ın imza töreninde Trabzonspor Mali Saymanı Okan Alemdaroğlu da yer aldı. Törende konuşan Alemdaroğlu, “Umarım Novak uygun bir oyuncu olur ve uzun yıllar bize hizmet eder. Bize Doğu bloku ülkelerinden gelen sporcular hep yararlı olmuştur, ben kendisinden çok ümitliyim” diye konuştu. Trabzonspor’da transferin hiçbir zaman kapanmayacağına vurgu yapan Alemdaroğlu, “Trabzonspor gibi bir kulüpte transfer bitmez. Sürekli arayışlarımız var. Sadece bugünün değil 3 sene sonrasının planını yapıyoruz, bunu da Trabzonspor için yapıyoruz. Bu işi mali boyuta göre dengede tutmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

ENGELLENİRSENİZ HEDEF KÜÇÜLÜR

Trabzonspor’da hedefin her zaman şampiyonluk olduğunu dile getiren Alemdaroğlu, “Bu şampiyonluğa giderken engellenirsiniz ya da gidemezsiniz, o zaman hedefleri küçültürsünüz. Trabzonspor’un hedefi 50. yılda da 100. yılda da her zaman şampiyonluktur. Biz yine şampiyonluğa oynuyoruz ve bunun için elimizden geleni yapacağız. Uzun bir süreç bu, 30 küsur yıldır şampiyon olamadık. Allah nasip ederse bu yıl da önümüzdeki yıl da olabiliriz. Bunun 50 yada 100 yılı yoktur, bunu net söylüyorum” şeklinde konuştu.

  • Castillo 3 hafta yok
  • Trabzonspor’un Kolombiyalı yıldız futbolcusu Fabian Castillo dünkü idmanda geçirdiği sakatlık nedeniyle Atiker Konyaspor maçı kadrosundan çıkartıldı. Sol diz yan bağlarından sakatlanan Castillo’nun dün çekilen MR’ı sonrasında kulüp doktorları 3 hafta sahalardan uzak kalacağını teknik kadroya bildirdi. Bunun ardından Kolombiyalı futbolcu, Atiker Konyaspor maçı kadrosundan çıkarıldı.
#Filip Novak
#Trabzonspor
#Transfer
6 yıl önce