|

Ön liberoya Keita geliyor

Onazi ve Sosa’nın sakatlığı, Kucka’nın transferi nedeniyle ön liberoda alternatifsiz kalan Trabzonspor, Belçika’nın Waaslan ekibinde forma giyen Keita ile el sıkıştı. Transfer yasağının kalkmasıyla ilgili olumlu bir açıklama yapması beklenen bordo-mavililerin, ardından Senegalli oyuncuyla sözleşme imzalaması bekleniyor.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:02 - 16/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Paul Fadiala Keita
Paul Fadiala Keita

Trabzonspor, Ogenyi Onazi’nin sakatlığı nedeniyle sezonu kapatması, Jose Sosa’nın takıma geç katılacak olması ve Juraj Kucka’nın Parma’ya satılması nedeniyle ön liberoda yaşadığı sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ön liberoda sadece Batuhan Altarslan’ı elinde bulunduran bordo-mavililer, bu bölge için birçok futbolcuyla görüştü. Son olarak Belçika’nın Waasland-Beveren takımında forma giyen Paul Fadiala Keita ile görüşen Trabzonspor yönetimi, kulübünde az forma şansı bulan oyuncuyla prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi. 1.92 boyunda olan 26 yaşındaki Senegalli futbolcu, güçlü fiziği ve mücadeleci yönleriyle dikkat çekiyor.

SAVİC’İN YERİNE AWAZİEM

Stoper için Vujadin Savic’le söz kesen Trabzonspor, Sırbistan Süper Ligi ekibi Kızılyıldız’ın 1 milyon Euro bonservis bedeli istemesi nedeniyle transferi askıya aldı. Rota zorunlu olarak Porto’nun 22 yaşındaki stoperi Chidozie Awaziem’e çevrildi. Awaziem’in yarım sezon kiralık oynama teklifini kabul ederken, bordo-mavili yönetimin bu transferi kısa sürede bitirmesi bekleniyor. Awaziem, stoper bölgesinin dışında sağbek ve ön libero olarak da oynayabiliyor.

GÖZLER FIFA’DAN GELEN EVRAKTA

Trabzonspor’un FIFA’dan aldığı transfer yasağını kaldırdığı öğrenildi. FIFA, bonrdo-mavili kulübe geçtiğimiz Cuma günü geç saatlerde mail yoluyla ulaşarak transfer yasağının kalktığını bildirdi. Ancak borsada sıkıntı yaşanmaması adına resmi açıklama yapmayan Trabzonspor Kulübü, açıklamayı yaptıktan sonra listeye aldığı ve görüşme halinde olduğu isimleri imzaya çağıracak. Karadeniz ekibinin transfer yasağını kaldırdığını açıklamasının ardından ilk olarak kadrosuna Keita’yı katması bekleniyor.

  • Kucka resmen Parma’da
  • Trabzonspor’dan ayrılan Juraj Kucka, Parma ile 2022 yılına kadar sözleşme imzaladı. Bordo-mavililer, Slovak oyuncuyu İtalyan takımına resmen satarken, Parma’nın, bu transferi için 4 milyon 760 bin Euro bonservis bedeli ve ve 238 bin Euro FIFA dayanışma katkısını ödeyeceğini açıkladı. Karadeniz ekibi, 4 milyon 875 bin Euro alacağı olan Kucka’ya 3 taksitle 3 milyon 375 milyon, oyuncunun menajeri Karol Csonto’ya ise 200 bin Euro ödeyecek. Önceki gün sağlık konrolünden geçen Kucka, dün Parma ile 3.5 yıllık resmi sözleşmeye imza attı. Geçen sezon Milan’dan ayrılarak Trabzonspor kadrosuna katılan 31 yaşındaki Slovak futbolcu, geçen sezon 25 lig maçında 3 gol ve 6 asistle oynarken, bu sezon ise Süper Lig’de 8 maçta 1 asist yaptı. Kucka, dün Parma ile 3,5 yıllık sözleşmi imzaladıktan sonra yeni takımıyla birlikte ilk antrenmanına da çıktı.
Fırtına’nın rakibi Balıkesirspor

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında bugün sahasında Balıkesirspor Baltok’u konuk edecek. Medical Park Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak maçı hakem Özgür Yankaya yönetecek. Maç ATV’den yayınlanacak. Bordo-mavililerde, İran Milli Takımı’nda bulunan Majid Hosseini ve Vahid Amiri, sakatlıkları bulunan Jose Sosa, İtalya’nın Parma takımına giden Juraj Kucka, kadro dışı bırakılan Olcay Şahan, maçta görev almayacak. İki takım 2013-14 sezonunda kupanın 4. kademesinde eşleşmiş ve Balıkesirspor, evindeki maçı 3-1 kazanarak tur atlamıştı.


#Trabzonspor
#Keita
#Libero
5 yıl önce
default-profile-img