Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında 24 saatte ikinci görüşme
20:12, 29/10/2026, PerşembeG: Güncelleme: 20:23, 29/10/2026, Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın Ankara'daki NATO Zirvesi öncesi görüşmesinden. (Foto: Arşiv)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, son 24 saat içinde ikinci kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Trump, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla liderlerin de katıldığı akşam yemeği sırasında Erdoğan'ı Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi nedeniyle aradı. Görüşmede Erdoğan, Ankara'da düzenlenecek 13. Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi hakkında bilgi verirken Trump, zirve için başarı dileklerini iletti.
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; ABD Başkanı Donald Trump, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen ve liderlerin de yer aldığı akşam yemeği sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi gündemiyle telefonla aradı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında Trump'a akşam yemeğine katılan liderlerin selamlarını iletti.

Trump, TDT Zirvesi için başarı dileklerini iletti
Türk Devletleri Teşkilatı'nın gelecek dönemdeki çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan
Erdoğan, 200 milyonu aşan nüfusuyla Orta Asya'da istikrar ve güvenin adresi haline gelen teşkilatı ileriye taşıyacak kararların Ankara'daki zirvede alınacağını belirtti.
Trump da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi dolayısıyla başarı dileklerini iletti.

TDT Zirvesi kapsamında Türkiye'de bulunan liderler.
DÜN DE TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞLERDİ
Erdoğan ve Trump, dün (28 Ekim) de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.
İki lider, Türkiye-ABD ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeleri ele almıştı.
Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin gelecek yıl 100. yıl dönümünü idrak edeceğini belirterek ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve iş birliğinin güçlendirilmesi yönündeki mesajlarını paylaşmıştı.
Böylece iki lider son 24 saatte ikinci kez telefonda görüşmüş oldu.

Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüştü: Üç kritik başlık masada

Dünya
Trump'tan Pentagon Strateji Direktörü'ne tehdit: Başın dertte

Dünya
Trump Vance’e İran ile müzakereleri yeniden başlatması talimatı verdiği iddiasını yalanladı
Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.
