|

Şampiyonluk havası

G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz, “Takımda, yöneticilerde ve teknik heyette şampiyonluk havasını görüyorum. Bu hava varsa her maçı şampiyonluk maçı gibi oynarsınız. Yürekten inanıyorum” dedi. Cengiz, mayıs ayındaki seçimde aday olacağını da dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:08 - 22/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray'ın Fransız yıldızı Bafetimbi Gomis Avrupa'ya kafa tutuyor.
Galatasaray'ın Fransız yıldızı Bafetimbi Gomis Avrupa'ya kafa tutuyor.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Abrurrahim Albayrak'ın verdiği ve teknik heyetin de yer aldığı yemeğe katılan Cengiz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ligdeki durumlarını değerlendiren Cengiz, “Takımda, yöneticilerde ve teknik heyette şampiyonluk havasını görüyorum. Eğer bu hava varsa her maçı şampiyonluk maçı gibi oynarsınız. Ben yürekten inanıyorum. Kazanırız, milyonlarca taraftarın gönlünü hoş, başını dik tutarız. İnşallah Galatasaray averajla da şampiyon olur, tek puanla da olur” dedi. Mayıs ayında yapılacak seçimde başkan adayı olup olmayacağı hakkında da açıklamalarda bulunan Cengiz, “Ben adayım. Şu anda da adayım. En zor dönemde arkadaşlarımız taşın altına elini koydu. Biz iki ayda 190 milyon Dolar'a yakın borç ödedik” şeklinde konuştu.

HAKEMLER BİZE KARŞI ÇOK CESUR

Fenerbahçe ile oynadıkları ve golsüz berabere kaldıkları derbi için de görüşlerini dile getiren Cengiz, “Galatasaray uzun yıllardan beriden ilk defa normal bir deplasman gibi oynadı. Kora kor mücadele oldu. İki ekip de gol fırsatlarından yararlanamadı. İsterdim ki yenelim. Bundan sonrasına bakacağız” diye konuştu. Mustafa Cengiz hakemleri de sert bir dille eleştirirken, “Hakemler hakim olmayı bıraksınlar, gördüğünü çalsınlar. Derbide başta yapılan iki pozisyona da kırmızı kart verseydi, diğer pozisyonlar (penaltı) olmayabilirler. Varsayımlar bunlar. Tarla bu, mahsul bu. Ya siz bunları öldüreceksiniz, ya da daha iyi verim alacaksınız. Hakemler maalesef Galatasaray'a karşı çok cesurlar. Bizim aleyhimize faul çalmada, sarı kart, kırmızı kart çalmada çok cesurlar... Rakibe karşı çok cimriler” dedi.

EN GERÇEKÇİ SUNUMUNU YAPTIK

Galatasaray Başkanı, UEFA'ya yaptıkları savunma hakkında da açıklamalarda bulunurken, “Söylemeye utanıyorum ama belki UEFA tarihinin en sağlıklı, en gerçekçi sunumunu yaptık. UEFA'ya çok detaylı bilgiler verdik. Bu benim değil, onların söylediği bir söz. Biz Türk futbolunun ilerlemesinden yanayız. Tek başına Galatasaray'ın ya da bir rakibimizin ilerlemesi faydalı olmaz. Ben Galatasaray'ın başkanıyım. Her zaman birincilik isterim, şampiyonluk isterim, en iyisini isterim. UEFA bizden 3 şey istiyoruz, samimiyet, doğru konuşma ve şeffaflık. 3 değil, 5 yıllık bir sunum yaptık. En kötü, en iyi ve mevcut duruma göre yaptık. Loca satışlarımız bugün itibariyle 17 milyon TL'yi aştı. Yellow Friday'den onların da haberi var, onların da hoşuna gidiyor. UEFA zaten yok etme değil, yaşatmak istiyor. Forma satışlarımızda da müthiş rakamlara geldik. Biz bu ayağa kalkışı sürdürmek, mali anlamda çözüme kavuşturmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

  • Gomis, Avrupa'ya kafa tutuyor
  • Galatasaray'ın Fransız yıldızı Bafetimbi Gomis, bu sezon Süper Lig'de çıktığı 25 maçta attığı 25 golle dikkatleri çekerken, tecrübeli oyuncu, bu sezon Avrupa'da sadece 10 yıldızın yapabildiği bir istatiği gerçekleştirdi ve bir maçta tam 4 gol attı. Karabükspor karşısında çok kısa bir sürede 4 gol birden atan Bafetimbi Gomis'in bu başarısını bu sezon Avrupa'da 9 futbolcu daha gerçekleştirdi. Bu hafta Mohamed Salah, Mauro İcardi ve Cristiano Ronaldo oynadıkları maçlarda 4'er gol atınca, bu sezon bir maçta 4 gol atanlar listesi kabardı. Bu oyuncular dışında bu sezon bir maçta dört gol atan diğer yıldızlar şöyle; Lionel Messi, Isaac Thelin, Antoine Griezmann, Ciro İmmobile, Alassane Plea, Sergio Agüero... Süper Lig'de bu sezon bunu başarabilen tek futbolcu Bafetimbi Gomis oldu.

YILDIZLAR GERİDE KALDI

Öte yandan Avrupa'nın 10 büyük liginde bu sezon maç başına yakaladıkları gol ortalamasıyla dikkat çeken Galatasaray'dan Bafetimbi Gomis, Barcelonalı Lionel Messi ve Real Madridli Cristiano Ronaldo gibi dünyanın en iyi futbolcuları olarak kabul edilen isimleri maç başına gol ortalamasında geride bıraktı. Bu iki ismi Avrupa'nın 10 büyük liginde geçebilen tek futbolcu Benfica'lı Jonas oldu. Brezilyalı forvet 27 lig maçında attığı 31 golle maç başına 1.15'i bulan gol ortalamasına sahip oldu. Gomis ve Burak Yılmaz, maç başına 1 gol atarken, Ronaldo 0.96, Neymar 0.95, Salah ise 0.93'te kaldı.


İgor Tudor alacak davası açtı

Galatasaray'da sezonun ilk yarısı bitmeden gönderilen teknik direktör Igor Tudor, sarı-kırmızılı kulübe alacak davası açtı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz bu olayı doğruladı.Basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Cengiz, “Igor Tudor'un Galatasaray'a gelişi gibi gidişi de doğru olmadı. Bu şekilde olmamasını isterdik. Yardımcılarının da alacaklarıyla beraber Igor Tudor bize 7.5 milyon TL'lik bir alacak davası açtı” diye konuştu.


Florya'da çok özel konuk

G.Saray, üç günlük iznin ardından Süper Lig'in 27. haftasında 1 Nisan Pazar günü sahasında Trabzonspor'la yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Antrenmana, milli takım kamplarında bulunan Selçuk İnan, Serdar Aziz, Muslera, Belhanda, Linnes ve Nagatomo'nun katılmadı. Sarı-kırmızılıların antrenmanına 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Galatasaray taraftarı olan down sendromlu Koray Ataman da katıldı. Antrenman öncesi teknik heyet ve oyuncularla bir araya gelen Koray, bir süre futbolcularla çalışırken, kendisine Galatasaray forması hediye edildi.

#Galatasaray
#Süper Lig
#Gomis
6 yıl önce