|
Kaostan zafere

Son iki haftadır futbol dışında her şeyin konuşulduğu ve olaylarla kararların merkezine oturtulmaya çalışılan Trabzonspor, kaotik ortamın sonunda yeniden döndüğü ligde Konyaspor’u deplasmanda mağlup ederek moral buldu.


Her iki takımın da temkinli başladığı ve hızlı geçişlerle sonuç aradığı karşılaşmanın ilk çeyreği durağan bir oyun anlayışı ile tamamlanırken Trezeguet’nin müthiş golü Trabzonspor’u gerçek kimliğine dönüştürdü. Savunmada alan ve adam paylaşımını doğru yapıp, ikinci bölgede sağlıklı pas bağlantıları ile oyunun kontrolünü kendisinde tutan Bordo Mavililer zaman zaman da ön alan baskısı ile topu kazanmaya yönelik hamleler yaptı. Oyunun temposunu kendi istediği şekilde yönlendirip, enerjisini ekonomik kullanan Trabzonspor, yüksek top anlayışı ile hücum organizasyonları yapmaya çalışan rakibine de bu anlamda izin vermedi. Aslında 41. dakikada Damjanovic'in elle müdahalesi VAR’dan dönmese Trabzonspor daha da rahatlayacaktı.


Maçın tamamında ne yaptığını bilen, oyunu kontrol eden ve kazandığı toplarda hızlı geçişlerle çabuk atak geliştiren Trabzonspor, iki farkı yakaladıktan sonra savunma içgüdüsü ile disiplinden koptu ve Konyaspor’un ataklarını kendi kale alanında karşılama yanlışı içine girdi.

İki farkı yakaladıktan sonra aslında farkı arttıracak pozisyonlar da bulmasına rağmen konsantre eksikliği ve ön alanda ki koşularda eksik kalması bunu engelledi.


Sonuç olarak başta da belirttiğim gibi imha edilme adına yapılan tüm baskıların gölgesinde adeta yaşadıklarına isyan edercesine Trezeguet ile Fountas’ın füzeleri ile skoru yakalayan Trabzonspor, özellikle ikinci bölgedeki temaslı oyunuyla da tepkisini ortaya koydu ve kazanmasını bildi.


Bu moral ve motivasyonla lig ve kupada yoluna devam etmeye çalışacak olan bu futbolcu topluluğu çevresinde kenetlenmek zorunda olan camianın atacağı adımlar ve davranış biçimleri çok önemli olacak. Linç hareketinin merkezinde yer alan ve Konya’da da görüldüğü gibi her kesim tarafından imha edilmek için çembere alınan bu takım amasız, lakinsiz ve fakatsız desteklenmeyi fazlasıyla hak ediyor.

#Trabzonspor
#Konyaspor
#Süper Lig
1 ay önce
Kaostan zafere
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?
İran’da değişimin ayak sesleri…
İslâmcılık, milliyetçilik ve tam bağımsızlık