Beş koldan seferberlik

Koalisyon arayışlarından sonuç çıkmayınca AK Parti, seçim için düğmeye bastı.

Ayfer Mallı Yeni Şafak
Beş koldan sandık seferberliği başlatan parti yönetimi, 13 yıllık kazanımların heba edilmemesi için azami hassasiyet gösterecek.

ÜÇ DÖNEM ESNETİLECEK

Askeri darbenin yıldönümü olan 12 Eylül'de yapılacak Olağan Büyük Kongre'de MKYK yenilenecek ve partinin karar organı değişecek. Tüzükte değişikliğe gidilerek, üç dönem kuralı esnetilecek. Bülent Arınç'tan Ali Babacan'a, Mehmet Ali Şahin'den Bekir Bozdağ'a kadar önemli isimlerin önü açılacak. Halen üçüncü dönemini geçiren 26 kişinin yeniden adaylığı konusundaki soru işaretleri de giderilmiş olacak.

VİZYON YENİLENECEK

Listelerye yeni yüzler yer alacak. Toplumda karşılığı olmayan adaylar listelerde yer bulmayacak. Diyarbakır, Van, Mardin gibi illerde listenin değişeceği ifade ediliyor. Seçim meydanlarında, 7 Haziran sonrasında hükümet kurmak için atılan samimi adımlar anlatılacak. CHP'nin ön şartları, MHP'nin uzlaşmaz tavrı, HDP'nin de terör örgütü ile işbirliği vurgulanacak. Partinin uzun ve orta vadeli dev projeleriyle birlikte, toplumun günlük beklentileriyle ilgili icraatlar da öne çekilecek. Memurdan emekliye, öğretmenden öğrenciye toplumun beklentileriyle ilgili adımlar gündemde.