CHP’nin Suriyeli mültecilere yönelik tutumuna eski vekilinden eleştiri

Eski CHP Milletvekili Binnaz Toprak, CHP’li siyasetçilerin ve belediye başkanlarının mültecileri hedef alan nefret söylemlerini eleştirdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Toprak, "CHP’nin Suriyeli mültecilere yönelik tutumu sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir partiye yakışmıyor" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Binnaz Toprak

Suriyeli mültecilerin yardımlarını kesen ve toplumda sürekli Suriyeli ve mülteci düşmanlığı yapan CHP’li siyasetçilerin tutumuna partili bir isimden tepki geldi.

CHP bu ayıbı temizlesin

Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski vekili Binnaz Toprak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, partisinin Suriyeli mültecilere yaklaşımını eleştirdi.

Toprak, “CHP’nin Suriyeli mültecilere yönelik tutumu sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir partiye yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Suriyeli diye mezar yeri vermediler: Yatacak yeriniz yok

Üç kişi mültecileri eve kapatıp işkence etti
Afyon'da üç kişi zorla bir eve kapattıkları mültecilere küfür edip işkence uyguladı. Yaptıkları işkenceyi kaydeden kişiler, mültecilere zorla 'Atatürk, altı ok, Kılıçdaroğlu' gibi sözler söyletti.


CHP'li eski vekil Toprak: PKK katliam yapmıyor
CHP eski milletvekili Binnaz Toprak katıldığı TV programında terör örgütü PKK'nın katliam yapmadığını savundu. Binnaz Toprak, Hamza Türkmen'e "Şimdi yakın zamandaki katliamları kim yapıyor?" sorusunu sordu. Türkmen, Toprak'ın sorusuna "Şuı anda PKK yapıyor" yanıtı verdi. Türkmen'in bu yanıtı üzerine CHP'li Toprak "Hayır PKK değil" cevabını verdi.