Paşinyan: 'Bakü ile barış anlaşması imzalamaya hazırız'

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erivan'ın Bakü ile barış konulu bir anlaşma imzalamaya hazır olduğunu söyledi.

Haber Merkezi Diğer
Ermenistan Başbakanı Paşinyan

Başbakan Nikol Paşinyan yaptığı açıklamada, "Rusya'nın tutumunu benimsememizin nedeni, Dağlık Karabağ Ermenilerinin güvenlik ve haklarını sağlama konusunu ilerletmemizdir." dedi.

MEHR Haber Ajansı'na göre Paşinyan, "2018'de olduğu gibi, diyaloğun bir numaralı muhataplarının Dağlık Karabağ Ermenileri olması gerektiğine inanıyoruz. Dağlık Karabağ ve Azerbaycan temsilcileri arasında Ermenilerin hakları ve güvenliği konusunda uluslararası düzeyde görünür bir görüşme olması gerektiğini umuyoruz. Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri sorununu Karabağ Ermenilerinin sorunlarının çözümünden ayırmamız, Karabağ'daki Ermenilerin güvenlik ve hakları konusunu gündemden kaldırmayı kabul ettiğimiz anlamına gelmez" dedi.

Ermenistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğin karşılıklı olarak tanınmasına dayalı bir anlaşma imzalamaya hazır olduğunu kaydetti. Paşinyan, "Azerbaycan ile barış konusunda bir barış anlaşması imzalamaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Aliyev'den 'üçlü istişare' açıklaması: Ermenistan hazırsa biz de hazırız

Azerbaycan ve Ermenistan anlaştı

FOTOĞRAF 13
44 günde yazılan destan: Karabağ Zaferi'nin ikinci yıl dönümü
27 Eylül 2020'de Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın saldırılarına yönelik karşı saldırı başlattı. Türk İHA ve SİHA'larının desteğiyle, 44 gün süren savaşta 300'den fazla yerleşim yeri işgalden kurtarıldı. Karabağ'ı anavatana katmak için 2 bin 908 şehit can verdi. Bugün o zaferin 2. yıl dönümü. Azerbaycan ordusu, hem topraklarını kurtardı,hem de Ermenistan'a büyük darbe vurdu.