Uzay turizmi 2019’da başlıyor

Dünyaca ünlü e-ticaret, bulut bilişim şirketi ve Blue Origin gibi dev şirketlerin sahibi olan Jeff Bezos, uzay turizmine 2019 yılında başlamayı planlıyor. Herkesin gitmeye imkan bulamayacağı uzay turizminin bilet fiyatlarının ise dudak uçuklatacağı ön görülüyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yapılması planlanan uzay turizminin biletlerinin çok yüksek olacağı düşünülüyor.

Yakında yeni bir turizm çeşidi olarak karşımıza çıkacak olan uzay turizmi, dünyanın önde gelen birçok teknoloji devi tarafından gerçekleştirilmeye çalışıyor. Tasarladıkları özel uçaklarla insanları uzaya çıkarmayı hedefleyen bu firmalar, artık yavaş yavaş tarih vermeye başladı.

Dünyaca ünlü e-ticaret, bulut bilişim şirketi ve Blue Origin gibi dev şirketlerin sahibi olan Jeff Bezos, uzay turizmi için ilk tarihi verdi. Uzun bir süredir uzay turizminin hayali olduğunu açıklayan Bezos,2019 yılında uzay turizmine başlayarak hayallerini gerçekleştireceğini açıkladı.

Bildiğiniz gibi uzay turizmi için tek çalışma yürüten kişi Jeff Bezos değil. SpaceX firmasının kurucu olan Elon Musk’ta uzay turizmini gerçekleştirmek istiyor. Hatta hayali olan Mars’a koloni kurmayı planlıyor.

Lakin söz ilk uzay turizminin başlangıç tarihi olarak 2019 gösteriliyor. Fakat nasıl yapılacağı, koşullar ve fiyatları hakkında henüz kesin bir şey ortaya koyulmuş değil. 2010 yılında Virgin Galactic’in kurucusu Sir Richard Branson bu konu hakkında ayrıntılı bir çalışma yapmıştı. Hatta yolcu biletlerinin 250 bin dolar olacağına dair açıklamalarda bulunmuştu. Ama projeyi iptal etmişti. Bakalım Amazon’un kurucusu verdiği sözü yerine getirebilecek mi?