Bacağını kaybetmesinden 'öksüren' patronunu sorumlu tuttu

08:18, 04/02/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 08:50, 04/02/2026, Çarşamba
Diğer
Bacağını kaybetmesinden 'öksüren' patronunu sorumlu tuttu
Demir yolu şirketi Southeastern ise Gibson'ın tüm iddialarını reddederek hastalığın sorumluluğunu üstlenmiyor.

İngiltere'de bir istasyon müdürü, yöneticisinden koronavirüs kaptığı ve bu sebeple bacağını kaybettiği iddiasıyla işverenine 1 milyon sterlinlik tazminat davası açtı.

2018 yılından bu yana demir yolu şirketi Southeastern bünyesinde çalışan David Gibson, Temmuz 2021'de yakalandığı şiddetli COVID-19 vakası sonrası zatürre nedeniyle komaya girdi ve kan pıhtılaşması sonucu sol bacağı diz altından kesildi.

Londra Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada Gibson, bölge müdürü Danny Hackett ile yaptığı ofis görüşmesi ve ardından birlikte yedikleri kahvaltı sırasında enfekte olduğunu savunuyor. Gibson, yöneticisinin görüşme boyunca maske takmadığını, sürekli öksürdüğünü ve gözle görülür şekilde hasta olduğunu ancak buna rağmen kalabalık ofis ortamında bulunmaya devam ettiğini iddia ediyor.

İhmal ve güvenlik ihlali suçlaması

Gibson'ın avukatı Lisa Dobie, müvekkilinin kilit çalışan olarak pandemi kısıtlamaları döneminde işe gitmek zorunda olduğunu ancak her zaman maske takarak sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyduğunu belirtti. İddianameye göre, 14 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşen görüşmede, kurallar gereği en fazla iki kişinin bulunması gereken küçük bir ofis odasında dört kişi bir araya geldi.

Müvekkilinin yöneticisi Hackett'ın, önceki akşamdan beri kendisini kötü hissettiğini ve boğazının ağrıdığını söylemesine rağmen ofiste kalmaya devam ettiği vurgulanıyor. Ertesi gün yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine Gibson yakın temaslı olarak bildirildi. Gibson, test sonucundan iki gün sonra hastalandı ve durumu ağırlaşarak yoğun bakıma kaldırıldı.

Şirketten "kendi kusuru" savunması

Demir yolu şirketi Southeastern ise Gibson'ın tüm iddialarını reddederek hastalığın sorumluluğunu üstlenmiyor. Şirket avukatları, yöneticinin o tarihte COVID-19 ile ilişkilendirilebilecek belirgin semptomlar göstermediğini ve şirketin pandemiye uygun risk değerlendirmelerine sahip olduğunu savunuyor.

Şirket savunmasında ayrıca, Gibson'ın eğer enfekte olduysa bunun kendi ihmalinden kaynaklandığı öne sürüldü. Avukatlar, Gibson'ın yöneticisinin öksürdüğünü görmesine rağmen ofisten ayrılmamasını ve gönüllü olarak kahvaltıya gitmesini, kendisini bilerek riske atması olarak nitelendirdi.

Süreç ve mevcut durum

Sağlık sorunları nedeniyle Mart 2023'te iş akdi feshedilen üç çocuk babası Gibson, şirketi personelin sağlığını tehlikeye atmakla suçluyor.

Mahkemeye taşınan davanın ön duruşması geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Taraflar mahkeme dışında bir uzlaşmaya varmazsa, tazminat talebi kapsamlı bir duruşma süreciyle karara bağlanacak.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026