|

Şeytan üçgeni

Gezi Parkı'ndan 'Türk Baharı' çıkarmak isteyen Georgetown Üniversitesi, Soros ve Jadaliyya'dan oluşan akademi medya ve finans odaklarının kirli ittifakı deşifre oldu. 2004'teki Turuncu Devrimleri başlatan ve Arap Baharı'ndan güç devşirmeye çalışan merkezler Gezi'de de harekete geçti.

Dışhaberler
00:00 - 10/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 21:16 - 9/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Şeytan üçgeni
Şeytan üçgeni

Gezi Parkı eylemlerini hükümeti devirecek bir 'Türk Baharı'na dönüştürmek isteyen yabancı medya, finans ve akademik çevrelerin 'Beyrut, İstanbul ve Washington' hattında oluşturduğu 'kirli ittifak' her geçen gün biraz daha deşifre oluyor. 2004'teki Turuncu Devrimleri başlatan ve İslam dünyasını sarsan Arap Baharı'ndan güç devşirmeye çalışan odaklar Gezi'de de harekete geçti. Çevreci kesimlerin toplumsal talebini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir karalama kampanyasına dönüştüren bu odakların başında ise 'Jadaliyya (Mücadele) dergisi, Georgetown Üniversitesi ve spekülatör George Soros' üçlüsü geliyor.

KASITLI HABERLER

Gezi Parkı eylemleriyle başlayan haberleri dış dünyaya internet sitesi üzerinden ilk önce ve hem de en detaylı biçimde sunan Arapça, İngilizce ve Fransızca yayın yapan 'Jadaliyya' dergisinin sitesi, adeta dünya medyasının algısını yönetti. İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki eylemleri fanatik üslbla dünyaya duyuran Jadaliyya, Washington'daki Georgetown Üniversitesi'ne bağlı Arap Araştırmaları Enstitüsü'ne (ASI) bağlı bir medya kuruluşu. Sitesinde kar amacı gütmediğini belirten Jadaliyya'nın finansörü ise 2004 yılında Ukrayna'da başlayıp Gürcistan ve Kırgızistan'da devam eden 'Turuncu Devrimler'in arkasındaki isim olan ünlü spekülatör ve 'Açık Toplum Enstitüsü' kurucusu George Soros. Aylık yayınlanan ve 1.5 milyon satışı olan derginin internet sitesi Ortadoğulu ve batılı bir çok akademisyen ve aktivist tarafından destekleniyor.

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili verdiği ilk haberlerde bile 'Türk devrimi' ile 'Türk Baharı' ifadelerini kullanan ve Erdoğan'a karşı eylemcilerin dahi ağza almadığı en çirkin sıfatları bol bol sıralayan Jadaliyya'nın kuruluşu ise oldukça şaibeli görünüyor.

'PLANLANMIŞ RASTLANTI'

Derginin İslam dünyasını sarsan Arap Baharı olaylarından üç ay önce kurulduğu ve bu devrimlerden güç devşirmeye çalıştığı belirtiliyor.

Soros'un desteklediği Jadaliyya'nın ilk sayısı 21 Eylül 2010'da yayımlandı. Yani, Aralık 2010'daki Arap Baharı olaylarının fitilini ateşleyen Tunus'taki gösterilerden üç ay önce. Bu 'planlanmış rastlantıya' dikkat çeken analistler, Jadaliyyacı güçlerin 'İslam dünyasındaki toplumsal değişimden haberdar olduklarını ve bundan güç devşirmeye çalıştıklarını vurguluyor.

George Soros
En karanlık 'hayırsever'

2004'te Ukrayna'da başlayan Turuncu Devrimlerin sponsoru konumundaki George Soros (82), Macar ve Yahudi asilli ABD'li bir finans spekülatörü. Kendine ait Açık Toplum Enstitüsü vakfı yoluyla Yugoslavya, Ukrayna gibi doğu Avrupa ülkelerine yaptığı yardımın tutarı, bu ülkelere BM tarafından yapılan yardım miktarını aştı. Soros, parasal gücünü kullanarak ülkelerin iç işlerine karışmakla biliniyor.

Bassam Haddad
Arap Baharı'nın 'editörü' Haddad

Jaddaliya dergisinin yayın yönetmenliğini yapan Bassam Haddad, George Mason Üniversitesi ile Georgetown Üniversitesi'nde dersler veriyor. Ortadoğu ve Arap baharı ile ilgili bir çok makale ve kitaba imza atan Haddad, Arap Araştırmaları Enstitüsü'nün (ASI) bölgedeki akademisyen ve aktivistlerle düzenlediği toplantılarda insanlara 'teorik ve pratik' akıl veriyor. Haddad aynı zamanda ASI ile Arap Baharı kitaplarını yayımlayan 'Tadween Publishing/Tadween Yayınevi'nin de kurucu editörü konumunda.

TURUNCU DEVRİMLER

'Renkli, Kadife veya Turuncu' diye nitelenen devrimler, 2000'den sonra Sırbistan (Eylül 2000), Gürcistan (Kasım 2003), Ukrayna (Kasım 2004) ve Kırgızistan'da (Mart 2005) rejim değişikliğine yol açtı. George Soros ve diğer kişilere bağlı sivil toplum kuruluşları bu devrimlerde önemli rol oynadı.


11 yıl önce