Trump: İran'ın canına okuyacağız

15:59, 29/07/2026, Çarşamba
Diğer
 Trump: İran'ın canına okuyacağız
Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Ürdün’deki ABD üssüne düzenlediği saldırı hakkında yaptığı açıklamada, "Onların canına okuyacağız. Çok sert vuracağız" dedi.

ABD Başkanı
Donald Trump
, ABD merkezli Fox News kanalına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

"Ağır bir bedel ödeyecekler"

İran’ın Ürdün’deki ABD üssüne düzenlediği saldırıya değinen Trump, "Onların canına okuyacağız. Çok sert vuracağız. Ağır bir bedel ödeyecekler." ifadelerini kullandı.

ABD güçlerinin İran’ın sürpriz saldırısına karşılık vermek için yalnızca birkaç dakikası olduğunu belirten Donald Trump, İran füzelerinin hedeflerine ulaşmadan düşürüldüğünü söyledi.

'Şii dünya için bir kanser'

Gece saatlerinde İran destekli Şii milislere yönelik Irak'ta düzenlenen ABD-Suudi Arabistan ortak saldırılarına da değinen Trump, söz konusu saldırıların Irak hükümetiyle koordinasyon içinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Şii milisleri "dünya için bir kanser" olarak nitelendiren ABD Başkanı, İran'ın vekil güçlerine yönelik ilave önlemlerinde de değerlendirildiğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile dün Beyaz Saray’da yaptığı görüşme hakkında ise Trump,
"Harika bir görüşmeydi. Artık durumu anlıyor."
dedi.

Pakistan'dan füze sevkiyatı iddiasına yalanlama
Dünya
Pakistan'dan füze sevkiyatı iddiasına yalanlama
Zelenski'den Macron'a yardım teklifi
Gündem
Zelenski'den Macron'a yardım teklifi
Üsküdar Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonunda çarpıcı detaylar: 'Çikolata kutusunda 300 bin dolar' iddiası
Gündem
Üsküdar Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonunda çarpıcı detaylar: 'Çikolata kutusunda 300 bin dolar' iddiası
Van Gölü'nün dibindeki sır yeniden ortaya çıktı: 1916'da inşa edildi 1958'de battı
Gündem
Van Gölü'nün dibindeki sır yeniden ortaya çıktı: 1916'da inşa edildi 1958'de battı
Unuttuğu telefonunu almaya giderken canından oldu
Hayat
Unuttuğu telefonunu almaya giderken canından oldu

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026