|

Türkiye direnmeseydi Ortadoğu parçalanmıştı

Uluslararası Kudüs ve Filistin'i Destekleme Kongre Başkanı Laith Ferhan Shubailat Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin Ortadoğu'daki etkilerini değerlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2016 Salı
Güncelleme: 21:09 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Türk halkının her daim Filistin davasının sahibi olduğunu bu yüzden büyük güçler için tehdit oluşturduğunu belirten Shubailat, “Türkiye her zaman hedefteydi ve halkı büyük güçler için tehditti. Ortadoğu topraklarının yeni bir yüzyıllık anlaşmaya alet olmaması için karşılarında sadece Türkiye var. Eğer 15 Temmuz'da Türk halkı sınavı geçemeseydi Arap aleminin toprakları çoktan paylaşılmış olacaktı” dedi.



SURİYE'Yİ DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR


Shubailat, “Türkiye şu an hedef alınmış durumda. En başından beri hedefteydi. Hedeflerinde ısrarcı olduklarını ülkenin üzerinde oynamaya çalıştıkları oyunlarla dünyaya gösteriyorlar. Türkiye Suriye meselesine girmemekte direndi bölge karıştı. Fakat şimdi Ortadoğu meselesine el attı ve bölgedeki olayların nasıl hızla geliştiğine ve değiştiğine şahit oluyoruz. Karışıklık yaşayan bir devlet düşerse bunun ülkeye faydası olmaz. İçinden tamir edilmesi lazım. Mesela bölgede Irak, Libya gibi ülkeler düşürüldü şimdi de Suriye'yi düşürmek istiyorlar. Ülke düşmeden düzene sokulmalı çünkü devletin başı boş olunca devreye hem dış güçler hem terör örgütleri giriyor” diye konuştu.


#Laith Ferhan Shubailat
#Filistin
#15 Temmuz
8 yıl önce