Ukrayna: Rusya'nın Kiev bölgesine düzenlediği saldırılarda 14 kişi öldü

14:04, 05/08/2026, Çarşamba
AA
Ukrayna: Rusya'nın Kiev bölgesine düzenlediği saldırılarda 14 kişi öldü
Ukrayna’nın Kiev’deki ulaşım, lojistik ve dağıtım merkezleri vuruldu.

Rus ordusunun, Ukrayna'nın Kiev bölgesine bu gece düzenlediği hava saldırılarında 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ukrayna Devlet Acil Durum Servisinin (DSNS) sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın bu gece Kiev bölgesine hava saldırıları düzenlediği belirtildi.

Başkent Kiev başta olmak üzere bölgedeki farklı kasaba ve yerleşim yerlerinin hedef alındığı aktarılan açıklamada, ilk belirlemelere göre saldırılarda 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Başkent Kiev'de yaralı sayısı 26'ya çıktı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıların ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Kliçko, yaralı sayısının ise 26'ya yükseldiğini ifade etti.

Kliçko, kentin yerel saatle 01.33'ten itibaren balistik füze saldırısı altında olduğunu bildirmişti.

Kiev'in iki ayrı semtindeki bazı depoların hasar gördüğünü belirten Kliçko, "Ayrıca Golosiyvskiy semtinde, bir işletme binasının vurulması sonucu amonyak sızıntısı meydana geldi. Acil durum ekipleri bölgelere intikal ediyor" ifadesini kullandı.

Rusya 28 füze ve 115 SİHA ile saldırdı

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığının yazılı açıklamasında, Rus ordusunun bu gece ülkeye 24'ü balistik olmak üzere 28 füze ile 115 silahlı insansız hava aracı (SİHA) fırlattığı bildirildi.

İlk belirlemelere göre hava savunma kuvvetlerince 98 SİHA'nın imha edildiği belirtilen açıklamada, "Saldırı devam ediyor. Hava sahasında birkaç düşman SİHA'sı bulunuyor" ifadesine yer verildi.


AB’den Ukrayna’ya 1,4 milyar avroluk destek: Rus varlıklarının geliri kullanılacak
Ekonomi
AB’den Ukrayna’ya 1,4 milyar avroluk destek: Rus varlıklarının geliri kullanılacak
Küresel piyasaların odağında ABD verileri var
Ekonomi
Küresel piyasaların odağında ABD verileri var
Rusya'da savaş sonrası anlaşmalar mercek altında: Putin'den yabancı yatırımcılara yeni düzenleme
Ekonomi
Rusya'da savaş sonrası anlaşmalar mercek altında: Putin'den yabancı yatırımcılara yeni düzenleme

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026