Trabzon'a "Turizm Adası"

Yeni Şafak
12:57, 01/02/2015, Pazar
AA
Trabzon'a "Turizm Adası"

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, bölgede farklı alternatiflerin oluşturulması çalışmaları kapsamında, 2 milyar liralık harcama öngörülerek, Trabzon'da "Turizm Adası" oluşturacak.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), turizmde farklı alternatiflerin oluşturulmasına yönelik hazırlanan projeler kapsamında, Trabzon'da "Turizm Adası" kuracak.

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Trabzon, doğal güzellikleri, sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle daha çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekecek.

Her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Trabzon'da, yaklaşık 2 milyar liralık harcamayla hayata geçirilecek projeyle kentin ulusal ve uluslararası ölçekte çekim merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon'u ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, kenti geçen yıl 1 milyon 946 bin 498 yerli ve 1 milyon 54 bin 855 de yabancı olmak üzere 3 milyon 4 bin 353 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Bölgede turizmde farklı alternatiflerin oluşturulmasının önemli olduğunu dile getiren Kaldırım, "Bunun için DOKA olarak her alanda stratejiler geliştirdik. Bu doğrultuda da projeler oluşturduk. Amacımız turizm potansiyelini 12 aya yayarak, Trabzon'un bölge dışında da ulusal ve uluslararası ölçekte çekim merkezi haline gelmesini sağlamaktır" diye konuştu.

"Turizm adası bölgeye prestij katacak"


Trabzon'da turizm potansiyelinin artırılmasına dönük önemli projelerinden birisinin de "Turizm Adası" olduğunu vurgulayan Kaldırım, "Turizm adası, turizmde farklı ihtiyaçları bir araya getiren ve bölgeye prestij katacak bir projedir. Turizm Adası'nın altyapı ve dolgu çalışmalarının kamu, üst yapı çalışmalarının ise özel sektör tarafından yapılması öngörülmektedir" ifadesini kullandı.

Projeye yönelik yaklaşık 4 yıllık bir çalışma süresi ortaya koyduklarını anlatan Kaldırım, "Proje kapsamında, iki beş yıldızlı otel ve kişisel kullanıma dayalı lüks konutlar oluşturulacak. Bunun yanında yapay deniz, tema parkı, marina, spor tesisleri, opera binası, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, restoranlar, kafeler, açık ve kapalı yüzme havuzu, yöresel ürün satış merkezleri, eğlence mekanları ve tematik müze de turizm adasının içerisinde yer alacak. Bu kapsamda çalışmalara en kısa sürede başlayarak, adayı turizme kazandırmayı düşünüyoruz" bilgisini paylaştı.

Kaldırım, Trabzon'u ziyarete gelen yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı turistin de "Turizm Adası"na ilgi göstereceğine dikkati çekerek, projenin aynı zamanda bölge istihdamını ve ulusal turizm gelirlerindeki payı artıracağını da sözlerine ekledi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026