|

Erdoğan'ın üstünden düştüğü at öldü

Başbakan Erdoğan, 2003 yılında bir park açılışında Cihan isimli ata binmiş, atın ürküp şaha kalkmasıyla nedeniyle de attan düşmüştü.

00:00 - 28/12/2007 Cuma
Güncelleme: 12:26 - 28/12/2007 Cuma
Yeni Şafak
Erdoğan'ın üstünden düştüğü at öldü
Erdoğan'ın üstünden düştüğü at öldü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üstünden düştüğü Cihan isimli at önceki gün öldü. Bağırsak düğümlenmesi olduğu öğrenilen at, medyada büyük ilgi görmüştü.




Zaman Gazetesi'nin haberine göre, atın sahibi Bayrampaşa Parkı'ndaki Atlı Cafe'nin işletmecisi Murat Cemilgil, "O olaydan sonra Başbakan'ımız öksürse medya sanki sorumlusu Cihan'mış gibi buraya koşuyordu. Cihan bağırsak düğümlenmesi geçirdi. Veteriner çağırdık, ancak akşam saatlerine doğru öldü.



'ÖNEMLİ OLAN AYAĞA KALKABİLMEK'

Öldüğü ana kadar başındaydım. O benim evladım gibiydi." dedi. 30 Temmuz 2003'te parkın açılışı için gelen Erdoğan, Cihan isimli ata binmiş, atın şaha kalkmasıyla da kum zemine düşmüştü.


Erdoğan vatandaşlarla konuşurken, şunları söylemişti: "Önce damdan düştük, hayatı bir başka tanıdık. Bugün de attan düşerek daha başka bir tanıdık. Mesele ne biliyor musunuz? Damdan da düşsen, attan da düşsen, önemli olan ayağa kalkabilmektir."


Cihan, parka gelen ailelerin çocuklarını 1,5 YTL'ye üzerinde gezdirip tur attırıyordu.


16 yıl önce