|

Kudüs için THY'den anlamlı fırsat

Sosyal medya platformu Twitter'da başlatılan #ThyKudüseİndirimYap hashtag'ine THY'den yanıt geldi. THY, anlaşma yapan acentalara Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kudüs'e gidiş-dönüş bilet ücreti 159 dolar olacağını açıkladı.

Yeni Şafak
21:59 - 9/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:57 - 9/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türk Hava Yolları Genel Müdür ve Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi, anlaşma yapan acentalara Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kudüs'e gidiş-dönüş bilet ücreti 159 dolar olacağını açıkladı.

Son zamanlarda İsrail'in Mescid-i Aksa genelinde mukaddes şehir Kudüs'te uyguladığı işgal girişimine yönelik en güçlü tepkinin geldiği Türkiye'den bir hamle daha geldi.

Sosyal Medya platformu Twitter'dan başlatılan #ThyKudüseİndirimYap hashtag'ine Türk Hava Yolları Genel Müdür ve Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi'den destek tweeti geldi.

Bilal Ekşi, anlaşma yapan acentalara Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kudüs'e gidiş-dönüş bilet ücreti 159 dolar olacağını açıkladı. Ekşi attığı tweette "Ve Kudüs şehri. Gökte yapılıp yere indirilen şehir.(S.Karakoç). Anlaşma yapan acentalara (Sabiha'dan) gidiş-dönüş bilet ücreti 159$'dır." ifadelerini kullandı.


Daha önce de İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov, Kudüs'ün 2018 yılı "İslam Dünyası Gençlik Başkenti" ilan edildiğini belirtmiş, "Bu programda ana hedeflerimiz, İslam dünyasının dört bir tarafından gençlerin, akın akın Kudüs'e gelmesi, Kudüs'teki kutsallarımızın yalnız bırakılmaması, Kudüs'ün İslami karakterinin desteklenmesinin fiilen gerçekleştirilmesidir." ifadelerini kullanmıştı.


  • Kudüs'te ne olmuştu?
  • İsrail polisi, 14 Temmuz'da Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüştü. Olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğü açıklanmıştı.
  • Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını 16 Temmuz'da açmış, ancak kapılara elektronik metal arama dedektörleri yerleştirmişti.
  • Filistinliler, dedektörlerin yerleştirildiği günden beri Aksa'nın kapılarında toplanarak namazlarını burada eda ederken, sık sık İsrail polisinin sert müdahalelerine maruz kalıyordu.
  • İsrail Güvenlik Kabinesi'nin aldığı karar üzerine Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki dedektörler 25 Temmuz'da kaldırılmıştı.
  • Müslümanlar, Kudüs alimlerinin çağrısı üzerine dün ikindi namazı için Harem-i Şerif'e geldi. İsrail polisi önce Aksa'nın bazı kapılarını açmadı. Filistinlilerin yoğun tepkisi üzerine dün Mescid-i Aksa'nın tüm kapıları açıldı ve on binlerce kişi Harem-i Şerif'e girmeye başladı.
  • İsrail polisi daha sonra Aksa'nın içinde ve dışındaki Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermilerle müdahale etmeye başladı ve Aslanlı (Esbat) Kapısı dışındaki tüm kapıları kapattı. Polisin müdahalesinde yüzden fazla Filistinli yaralandı.
  • Bu durum Filistinliler ile İsrail polisi arasında Aksa'nın avlusunda ve kapılarında arbedeye yol açtı. Yatsı namazından sonra İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya girerek Kıble Mescidi'ndeki Müslüman cemaati zorla dışarı çıkarmaya çalıştı.

#Kudüs
#Bilal Ekşi
#Mescid-i Aksa
7 yıl önce