|

Serenas korosuna tam not

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali"nin kapanış etkinlikleri çerçevesinde festival davetlisi olarak konser veren Şef Doç. Dr. Ahter Destan yönetimindeki Serenas Çok Sesli Gençlik Korosu, müzik dünyasının ileri gelen temsilcilerinden tam not aldı.

Yeni Şafak
07:13 - 8/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 05:16 - 8/12/2014 Pazartesi
Diğer
Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinden ayrılarak, çalışmalarına Şef Doç. Dr. Ahter Destan yönetiminde Serenas Çok Sesli Gençlik Korosu adıyla devam eden Koro,  6–12 Temmuz 2015 tarihleri arasında Barselona’da düzenlenecek olan 50. Uluslararası Koro Müzik Festivali’ne katılacak. Bir hafta sürecek olan organizasyon süresince Sagrada Familia dahil, çeşitli mekânlarda performans sergileyecek, workshop etkinliklerine katılacak ve dünyaca bilinen Palau de la Música Catalana’da düzenlenecek konserde yer alacaklar.

 

22–25 Temmuz 2015 tarihleri arasında ise Viyana’da düzenlenecek Dünya Barışı Koro Festivali’ne yarışmacı olarak katılacaklar. Organizasyon kutlamalar, yarışma ve çeşitli etkinliklerden oluşacak. Birleşmiş Milletler’in davetlisi olarak, genel merkezi olan Vienna International Center’da konser verecek olan koroya, tüm korolarla birlikte UN sertifikası takdim edilecek. Bu sertifikalar, tüm katılımcıların dünya barışına olan katkısını simgeleyecek.  Dünya Barışı Koro Festivali, Birleşmiş Milletler’de konser vermek üzere davet edilen yegâne müzik etkinliğidir.

 

GENÇLİK KOROSU YOLUNA BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

 

Koro, 2014 yılının başlarında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinden çıkmış olup, 2014 Şubat ayı itibariyle Serenas Group’un sosyal sorumluluk projesi desteği ile çalışmalarına “Serenas Çok Sesli Gençlik Korosu” olarak Ankara’da devam ediyor. Uluslararası alanda birçok ödül kazanan koro, bu sene Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen 35. International May Choir Competition yarışmasında da ikincilik ödülüne layık görüldü. Koro, ülkemizi uluslararası platformlarında başarıyla temsil eden T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Şef Doç. Dr. Ahter Destan ile çalışıyor.

Koro üyeleri ilköğretim, lise, üniversite ve konservatuar öğrencileri olmak üzere gelecek vadeden gençlerden oluşmaktadır. Koro üyeleri hem okul öğrenimlerini, hem de koro çalışmalarını büyük bir özveri ile yürütüyor. Serenas Çok Sesli Gençlik Korosu’nun misyonu; Türkiye’deki gençleri ses kaliteleri ve dünya standartlarındaki seçkin repertuarları ile Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak, yurt içinde ve dışında konserler verip, yarışmalara katılarak dünyadaki en iyi gençlik korolarının seviyelerine ulaşmak. Kaynağından yeni fışkıran bir ırmak gibi Türkiye’de gençlik koro müziği alanında hızlı ve köklü bir gelişme göstererek şaşırtıcı bir gelişim sağlamayı hedefleyen koro, bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. 

#Serenas
#Serenas Çok Sesli Gençlik Korosu
#15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali
#Doç. Dr. Ahter Destan
9 yıl önce