|

Yeşilçam'ın efsane ismi Sıtkı Sezgin hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın emektar isimlerinden "Şişko Nuri" lakaplı 68 yaşındaki Sıtkı Sezgin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
20:23 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 20:24 - 18/08/2018 Cumartesi
AA
"Şişko Nuri" lakaplı  68 yaşındaki Sıtkı Sezgin
"Şişko Nuri" lakaplı 68 yaşındaki Sıtkı Sezgin
Yeşilçam'ın emektar isimlerinden "Şişko Nuri" lakaplı
68 yaşındaki Sıtkı Sezgin
, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
"
Sezercik
" filminde canlandırdığı "
Şişko Nuri
" karakteriyle tanınan Sezgin, yaklaşık 10 yıldır Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevinde yaşamını sürdürüyordu.

Bir süre önce sağlık sorunları nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine kaldırılan Sezgin, anjiyo olmuştu. Böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi sağlık sorunları da bulunan Sezgin, yoğun bakımda tedavi altında tutuluyordu.

SITKI SEZGİN (ŞİŞKO NURİ) KİMDİR?

Geçmiş yıllarda Türk Sinema’nın çocuk tiplemelerinden hatırlayacağımız oyuncu Sıtkı Sezgin Şişko Nuri lakabı ile tanınıyor. 1971 yılında Ayşecik ve Sihirli Cüceler sinema filmi ile adım attığı oyunculuğa, Hayat Sevince Güzel, Öksüzler, Ah Dede Vah Dede, Sevgili Dayım, Adile Teyze, Nikah Masası gibi filmler ile devam etti. Özellikle Öksüzler isimli sinema Filminde Sezercik ile gerçekleşen sıpa satın alma bölümünde "Babam çok zengin benim, çuvalla para verir genede alır. Benim olacak fıstık bineceğim üstüne, vuracağım kırbacı, vuracağım kırbacı" cümleleri ile hafızalarda yer edindi.

17 Ağustos Gölcük depreminde evini kaybeden Sıtkı Sezgin günümüzde Anaokulu ve İlkokul öğrencilerine tiyatro oyunlarını sergilemekte aynı zamanda yaşantısını Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzur Evi’nde sürdürmektedir. Sıtkı Sezgin aslen Samsun’ludur.

#Ondokuz Mayıs Üniversitesi
#Sıtkı Yıldız
#Sezercik
6 yıl önce