|

Emre Akbaba peşinata kaldı

Galatasaray, Alanyaspor’un 10 numarası Emre Akbaba için hem kulübüyle hem de kendisiyle el sıkıştı. Akdeniz ekibiyle 3 milyon Euro bonservise anlaşan sarı-kırmızılı yönetim, resmi imzalar için Alanya’nın istediği 1.5 milyon Euro peşinat için arayışlarını hızlandırdı.

Umut Yılmaz
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 05:13 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Emre Akbaba transferi için kaynak sağlaması durumunda transfere resmiyet kazanacak
Emre Akbaba transferi için kaynak sağlaması durumunda transfere resmiyet kazanacak

Transfer sezonu bitmeden kadrosunu takviye etmek isteyen Galatasaray’da, listede yer alan isimlerden Emre Akbaba konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılıların, hem oyuncunun kulübü Alanyaspor’la, hem de 25 yaşındaki futbolcuyla anlaşma sağladığı ancak resmi imza için Akdeniz ekibine ödenecek para için arayışların sürdüğü belirtildi. 10 numara pozisyonunda görev yapan Emre’nin bonservisi konusunda 3 milyon Euro karşılığında anlaşmanın sağlandığı ancak Alanyaspor’un bu paranın yarısını peşin istemesinden dolayı yönetimin, 1.5 milyon Euro’luk kaynak arayışında olduğu öğrenildi. Çeşitli sponsor firmalar ile görüşmelerini sürdüren sarı-kırmızılı yönetimin, Emre Akbaba transferi için kaynak sağlaması durumunda transfere resmiyet kazandırılacağı ifade edildi.

1 MİLYON EURO’YU BIRAKTI

Daha önce oyuncuyu 5 milyon Euro’dan aşağıya satmayacaklarını belirten Alanyaspor cephesi ise Emre Akbaba’nın ısrarla Galatasaray’da oynamak isteğini açıklaması ve 1 milyon Euro tutarındaki geçmiş dönem alacaklarından vazgeçebileceğini ifade etmesi üzerine kolaylık sağladığı belirtildi. Gelinen noktada Emre Akbaba tranferinin resmi imzayla sonuçlanması için gereken tek şeyin 1.5 milyon Euro’luk peşinat olduğu belirtildi. Akbaba, şimdiye kadar sarı-kırmzılı formayı giyebilmek için her türlü fedekarlığı yaptığını ve yapacağını yönetime her fırsatta bildirdiği ifade edildi. Gelen teklifleri geri çeviren 25 yaşındaki oyuncu, alacağı paradan da feragat etti. Kulübüyle 2019’a kadar sözleşmesi bulunan Emre geçen sezon 34 resmi maçta 14 gol atarken, 9 kez de asist yaptı.


Gomis, BAE yolunda

Galatasaray’da yönetim ve teknik heyetin ardından taraftarın da gözünden düşmeye başlayan Fransız golcü Bafetimbi Gomis için Birleşik Arap Emirlikleri iddiası her geçen gün yoğunlaşmaya başladı. Yönetimden zam talebinde bulunması ve kafasının karışık olmasından dolayı teknik heyet tarafından ligin ilk hafta maçında Ankaragücü karşısında 90 dakika kulübede bekletilmesi ile yaşanan sıkıntı iyice gözler önüne serilmişti. Gomis’in geleceği hakkında yorum yapan Fransız spor yazarı Mano Lonjon, katıldığı bir programda ve sosyal medya adresinden yaptığı yorumda, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Bafetimbi Gomis’e bir teklif olduğunu ve tecrübeli oyuncunun görüştüğünü iddia etti.

Ndiaye için son gün planı

G.Saray’ın uzun süredir kiralamak istediği Badou Ndiaye transferi için transfer döneminin son günü olan 31 Ağustos’a kadar bekleme kararı aldığı belirtildi. İngiliz kulübü Stoke City, Senegalli oyuncu için kiralama bedeli olarak 3 milyon Euro isterken bu parayı şimdiye kadar veren kulübün çıkmaması sarı-kırmızılıların elini güçlendiriyor. Galatasaray yönetiminin, son güne kadar bekleyerek futbolcunun yıllık alacağını ödeyip kiralama işlemini gerçekleştirmeyi planladığı ifade edildi. Bu arada G.Saray’ın Manchester City’nin kiralama kararı aldığı 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Douglas Luiz için de girişimlere başlayacağı da öğrenildi.

Birhan yuvaya döndü

Galatasaray, geçen sezon Bandırmaspor’da forma giyen eski futbolcusu Birhan Vatansever’i kadrosuna kattı. Kulüpten yapılan açıklamada, sarı-kırmızılıların altyapısından yetişen 21 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı ifade edildi. 2008’de Galatasaray’ın altyapısına dahil olan Birhan, sözleşmesinin sona ermesinin ardından geçen sezon başında Bandırmaspor’a imza atmıştı. Birhan Vatansever, TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Bandırmaspor formasıyla çıktığı 35 maçta 4 gol kaydetti.

#Galatasaray
#Emre Akbaba
6 yıl önce