|

Kırmızı alarm

Şampiyonlar Ligi’nde çarşamba günü Schalke ile karşılaşacak Galatasaray’da Onyekuru’nun ardından Serdar Aziz, Fernando ve Feghouli’nin de sakatlanması keyifleri kaçırdı. Eksikler nedeniyle teknik heyet, alternatif kadro üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Umut Yılmaz
04:00 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 05:23 - 21/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Galatasaray’da sakatlıklar keyifleri iyice kaçırdı.
Galatasaray’da sakatlıklar keyifleri iyice kaçırdı.

Süper Lig’deki son maçında Bursaspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray’da sakatlıklar keyifleri iyice kaçırdı. Yeşil-beyazlı takımla yapılan karşılaşmadan önce Donk, Onyekuru, Belhanda ve Rodrigues’in sakatlıkları bulunan Cimbom’da Belhanda ve Rodrigues sahada yer alırken karşılaşmanın henüz ilk yarısında Serdar Aziz, Feghouli ve Fernando’nun da sakatlanarak sahayı terk etmesi Schalke maçı öncesi kırmızı alarma neden oldu. Takımların iskeletini oluşturan bu isimlerin maçı tamamlayamayacak noktaya gelerek kenara alınmaları çarşamba günü Şampiyonlar Ligi’nde Schalke ile yapılacak karşılaşma öncesi endişeleri artırdı. Kulüpten oyuncuların durumu ile ilgili olarak yapılan acıklamada, “Bursaspor maçında yaşadıkları sağlık problemleri nedeniyle oyuna devam edemeyen ve tetkikleri yapılan oyuncularımızın sağlık durumu şu şekildedir: Sağ üst arka adale grubunda orta derece zorlanma tespit edilen Feghouli ve Fernando’nun tedavisine başlanmıştır. Kasık ağrısı nedeniyle oyuna devam edemeyen Serdar Aziz’in sağlık durumu ile ilgili bilgilendirme ise yarın (bugün) gerçekleştirilecek ek tetkiklerin ardından yapılacaktır” denildi. Teknik heyet, sağlık kurulundan, oyuncuları Schalke maçına yetiştirmek için elinden geleni yapmasını istedi. Açıklamanın ardından ise Fernando ve Feghouli’nin çarşamba günü yapılacak Schalke maçında forma giyemeyecekleri öğrenildi. Serdar Aziz için ise son kararın maç gününe kadar sürecek tedavisine vereceği yanıta göre netlik kazanacağı ifade edildi.

DONK KURTARICI OLACAK

Bu isimlerin yanında Onyekuru’nun sakatlığının da sürmesi alternatif havuzunu iyice daraltırken Donk’un iyileşmesi ise bir nebze olsun soluk aldırdı. Sarı-kırmızılı takımın teknik heyetinin ise Schalke maçına nasıl bir 11’le çıkacağı üzerine kafa yorduğu belirtildi. Serdar Aziz’in yokluğunda stoperde Maicon’un yanında Ozan Kabak’ı değerlendirmeyi düşünen Galatasaray teknik heyetinin, orta sahada nasıl bir kurgu yapacağı ise merak konusu. Donk’u ön liberoda oynatmayı planlayan teknik heyetin, yanında Ndiaye’yi sahaya süreceği öğrenildi. Bunun yanında Donk’un, Ozan yerine stopere çekilerek, Selçuk İnan’ın ön liberoda yer almasının da alternatifler arasında bulunduğu belirtildi. Feghouli’nin yerine ise Sinan Gümüş’ün yer alması bekleniyor. Galatasaray’da Emre Akbaba ve Onyekuru da sakat isimler arasında yer alıyor.

Aslan ilk 45’te kayıp

Süper Lig’in 9. haftasında Bursaspor ile 1-1 berabere kalarak liderliğini sürdüren Galatasaray, bu sezonki resmi maçlarının ilk yarılarında skor üretmekte zorlanıyor. Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve TFF Süper Kupa’da bu sezon oynadığı 12 maçta attığı 21 golün sadece 5’ini ilk yarılarda kaydetti. Aslan, Süper Lig’de Ankakagücü maçının ilk yarısında 2, Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor ile Şampiyonlar Ligi’ndeki Lokomotiv Moskova müsabakalarının ilk devrelerinde ise 1’er kez ağları havalandırdı. Sarı-kırmızılı takımın bu gollerini Serdar Aziz, Henry Onyekuru, Fernando Reges, Garry Rodrigues ve Bakary Kone (Kendi kalesine) attı. Galatasaray, Süper Lig’deki son 6 maçının ilk yarılarında gol atmayı başaramadı. Sarı-kırmızılı takım, Trabzonspor, Kasımpaşa, Akhisarspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Alanyaspor ve Bursaspor müsabakalarının ilk devrelerinde rakip ağları havalandıramadı.

Rodrigues zamı kaptı kayboldu

Galatasaray’da sezon başında sergilediği performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Rodrigues’in son dönemdeki düşen grafiği düşündürüyor. Sarı-kırmızılı futbolcu, yıllık ücretine zam yapıldığı hafta sahaya çıktığı Lokomotiv Moskova ve Kasımpaşa maçlarında herkesi kendine hayran bırakırken ardından yaşadığı düşüş dikkat çekti. Teknik heyetin, oyuncuyla bir görüşme yaparak sorunun ne olduğu ve nasıl çözüleceği yönünde fikir alış verişinde bulunacağı belirtildi.


Muslera’nın penaltı şanssızlığı

G.Saray’ın deneyimli file bekçisi Muslera, bir haftada iki penaltı şanssızlığı üst üste yaşadı. Uruguay’ın geçen hafta Güney Kore ile yaptığı hazırlık maçında bir penaltı atışını kurtarmasına rağmen pozisyonun devamında topu kalesinde gören deneyimli kaleci, önceki günkü Bursaspor maçında da aynı şanssızlığı yaşadı. Ancak ilki Seul’de, ikincisi İstanbul’da olmak üzere her iki penaltı atışında da pozisyonun devamında dönen topu rakip oyuncuların tamamlamasını engelleyemedi. 32 yaşındaki kaleci, kurtardığı iki penaltıya rağmen iki golü kalesinde gördü. Takım arkadaşlarının pozisyonu takip etmemesi nedeniyle şanssızlık yaşayan Muslera, Bursasporlu Aytaç Kara’nın vuruşunda olduğu gibi Güney Koreli Heung-Min Son’un vuruşunu da sağına yatarak tokatlamıştı.

Schalke, Bremen’e evinde kaybetti: 0-2

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Çarşamba günü İstanbul’da Galatasaray ile karşılaşacak Schalke 04, Bundesliga’nın 8. haftasında Veltins Arena’da Werder Bremen’i konuk etti. Werder Bremen, 43 ve 66. dakikalarda Maximilian Eggestein’in attığı gollerle maçı 2-0 kazandı. Ligde 6. mağlubiyetini yaşayan Schalke 04’te Türk asıllı futbolcu Suat Serdar, 69. dakikada oyuna girerken, konuk ekipte 11’de maça başlayan Nuri Şahin 78 dakika oyunda kaldı. Werder Bremen, 17 puanla 2. sıraya yükselirken, Schalke 04, 6 puanla 16. sıraya geriledi.

#Galatasaray
6 yıl önce