|

Sağlıklı kilo verdiren mobil uygulamalar

Başarısızlıkla sonuçlanan diyet girişimlerinizi unutup yeni bir sayfa açmaya ve fazla kilolarınızdan kurtulmaya ne dersiniz? Kilo verme sürecinde sizlere destek olacak bazı mobil uygulama tavsiyelerimiz var. Google Play ve App Store'da yer alan ve kullanıcılar tarafından tam not almış sağlıklı bir şekilde zayıflamanıza destek olacak, kalori ölçümü yapabilen ücretsiz en iyi 6 diyet ve egzersiz mobil uygulamalarını sizler için derledik.

Yeni Şafak
15:21 - 1/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz diyet ve egzersiz uygulamalarıyla daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz diyet ve egzersiz uygulamalarıyla daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre Türkiye, dünya obezite sıralamasında 4.sırada yer alıyor. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamın sonucunda ortaya çıkan aşırı şişmanlık birçok hastalığın sebebi olarak kabul ediliyor.

Fazla kilolarınızdan kurtulmak için bu zamana kadar yanlış birçok girişimde bulunmuş olabilirsiniz. Ama artık Pazartesi başlayıp Salı günü biten diyetlere son. Bu zorlu süreçte size destek olacak sağlıklı kilo vermenize yardımcı en iyi 6 mobil uygulamayı bir araya getirdik.

Android ve iOS cihazlarınıza yükleyeceğiniz bu uygulamalar sayesinde içtiğiniz sudan yediğiniz yiyeceklerin kalori ölçümüne kadar birçok öneriyi bulabileceksiniz.

Sağlıklı kilo vermeye yardımcı olacak en iyi 6 mobil uygulama

Zayıflamaya yardımcı mobil uygulamalar listemizin ilk sırasında
FatSecret
yer alıyor. Kalori ölçümü, beslenme ve egzersiz önerileri ve yemek tariflerine kolayca ulaşabileceğiniz FatSecret Kalori Sayacı ile artık neler yemeniz gerektiğini bileceksiniz.

Kullanıcılar tarafından tam not almış uygulamayı Google Play ve App Store'da ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Aqualert: Su İçme Hatırlatıcısı

Düzenli su içmenin kilo verme üzerinde olumlu etkileri yıllardan beri tartışılmaz. Fakat düzenli su içmeyi çoğumuz ihmal ediyoruz. Su içmek ya aklımıza gelmiyor ya da kalkıp almaya üşeniyoruz.

Eğer su içmek konusunda bir yardımcıya ihtiyacınız varsa
Aqualert: Su İçme Hatırlatıcısını
telefonunuza yükleyebilirsiniz.

Uygulama sayesinde artık su içmeyi unutmayacaksınız. Çünkü o size su içmeniz gerektiği zamanları haber verecek.


MyFitnessPal

Veri tabanında 6 milyondan fazla yiyeceğin bulunduğu
MyFitnessPal
uygulamasıyla kalori takibi yapmak çok kolay. Gıdaların kalori, karbonhidrat, şeker ve lif bilgilerine ulaşabilir, yediğiniz her öğünü uygulamaya kaydederek kolayca diyet takibi yapabilirsiniz.

Uygulama içerisinde beslenme dışında 350'den fazla egzersiz programı da mevcut. Kardiyo, güç antremanları, sınırsız sayıda özel egzersizlerin yer aldığı uygulama, Google Play ve App Store'da en çok indirilen diyet uygulamaları arasında yer alıyor.


Runtastic Koşu ve Fitness Takibi

Dünya çapında milyonca kişi tarafından kullanılan
Runtastic Koşu ve Fitness Takibi
uygulaması, diyet programına hareket katmak isteyenlerin tercih edebileceği bir uygulama.

Uygulamanın ücretli ve ücretsiz iki versiyonu bulunuyor. Rota takibi, sesli koç, antreman alışkanlık analizi, yıllık koşu hedefi gibi özellikler içeren Runtastic, Türkçe dil desteğine de sahip.


Google Fit

Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Kalp Derneği ile birlikte çalışarak geliştirien
Google Fit
, dünya çapında 10 milyondan fazla kişi tarafından indirilmeyi başardı. Sizi sizden daha iyi tanıyan Google, geliştirdiği egzersiz takibi uygulamasıyla sağlığınızı iyileştirmek için elinden önerilerde bulunuyor.

Google Fit uygulaması şimdilik sadece Android cihazlara yüklenebiliyor.


YAZIO – Kalori Sayacı ve Diyet Günlüğü

Kalori saymak ve sağlıklı kilo vermek isteyenlerin başka bir tercihiyse
YAZIO
uygulaması. 5 milyondan fazla kişinin indirdiği uygulama kilo verme, kas geliştirme, kalori tablosu, egzersiz günlüğü gibi özellikleri içerisinde barındırıyor.

Türkçe dil desteğine sahip uygulamayı hem Android hem de iPhone sahipleri telefonlarına kolayca yükleyebilir.

Sağlıklı kilo vermek ve zayıflamak isteyenlere tavsiye edebileceğimiz uygulamalar bunlardı. Eğer hayatınıza yeni bir sayfa açmak ve fazla kilolarınızdan kurtulmak isterseniz, sizler için derlediğimiz programları akıllı telefon ve tabletinize yükleyebilir, bu zorlu süreci daha kolay hale getirebilirsiniz.

Nabız ölçümü

Akıllı saatler diyet ve egzersiz için oldukça faydalı teknolojiler. Fakat, bazen yanlış sonuçlar verebiliyor. Örneğin, egzersiz sırasında nabız takibi önemlidir. Bakalım Xiaomi Mi Band 3, Apple Watch ve Samsung Gear S3 ne kadar doğru nabız ölçüyor?

#kilo verme
#diyet
#egzersiz
#fitness
#zayıflama
#kalori
5 yıl önce