Azerbaycanlı öğrencilerden Milli Takım'a muhteşem Dünya Kupası desteği

17:3012/06/2026, Cuma
AA
Yeni Şafak Haberlerini Daha Sık Gör: Tıkla ve Google'da Favorilere Ekle!

Dünya Kupası'ndaki ilk büyük sınavına pazar günü çıkacak olan A Milli Futbol Takımı'mıza, can Azerbaycan’dan muhteşem bir destek geldi. Bakü Türk Anadolu Lisesi’nde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla marşlar söyleyerek ay-yıldızlı ekibimize başarı dileklerini iletti. Okul duvarlarına asılan dev pankartlar, iki devletin sarsılmaz kardeşliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakü'de "Ay-Yıldız" Sesleri: İlk Maç Öncesi Dev Destek

Dünya Kupası heyecanı tüm dünyayı sararken, pazar günü sahaya adım atacak olan A Milli Futbol Takımı'mız için en anlamlı ve duygusal destek Bakü'den geldi. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Bakü'de eğitim veren Bakü Türk Anadolu Lisesi, tarihi turnuva öncesinde adeta kırmızı-beyaza boyandı. Sabah saatlerinde ellerinde iki kardeş ülkenin şanlı bayraklarıyla okul binalarından çıkan öğrenciler, okul bahçesinde dev bir sevgi çemberi oluşturdu. Milli Takım’ın efsanevi marşları eşliğinde koreografi sunan ve bayrak sallayan öğrenciler, pazar günü oynanacak kritik müsabaka öncesinde Türkiye’deki futbolculara ve teknik heyete Bakü sokaklarından güçlü bir enerji gönderdi.

Okulun dış cephesine asılan devasa büyüklükteki "Tek Millet, Tek Yürek, Başarılar Milli Takım" yazılı pankart, etkinliğin sembolü oldu. Turnuva boyunca Türkiye'nin başarısı için tek yürek olacaklarını belirten Azerbaycanlı ve Türk öğrenciler, kameralara hep bir ağızdan destek mesajları haykırdı.Dünya Kupası arenasında ay-yıldızlı formayı terletecek olan millilerimiz, pazar günü turnuvadaki ilk grup maçına çıkarak kupaya galibiyetle başlamayı hedefliyor. Bakü'deki bu coşkulu uğurlama, turnuva öncesinde tüm Türkiye'de ve spor camiasında büyük bir motivasyon kaynağı oldu.

#dünya kupası
#bakü
#milli takım
#azerbaycan
#bakü türk anadolu lisesi