https://img.piri.net/piri/upload/3/2026/1/24/455d06fd-1isk5svfs363390mdx1dio.webp
Muhammed Taha Dayı
13:44, 24/01/2026, CumartesiG: Güncelleme: 16:24, 24/01/2026, Cumartesi

Suriyeli Hisham’dan Türk bayrağı dersi: Türkiye'de bayrağın şeref namus olduğunu öğrendim

Suriyeli içerik üreticisi Hisham Al Türk, Nusaybin–Kamışlı sınır hattında bulunan bir Türk sınır karakolunda Türk bayrağının indirilmesine ilişkin yayımladığı video ile gündem oldu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Al Türk, bayrağa yönelik provokasyona sert sözlerle tepki gösterdi. Paylaştığı videoda Türk bayrağının onur ve namus olduğunu vurgulayan Hisham Al Türk, Türkiye’de yaklaşık 10 yıl yaşadığını belirterek, “Ben Türk değilim, Suriyeliyim. Ama Türkiye’de 10 sene yaşadım. Türkiye’nin suyunu içtim, ekmeğini yedim, havasını soludum. Şunu öğrendim: Bayrak şereftir, bayrak namustur.” ifadelerini kullandı. Türk bayrağının değerinin ancak onurlu insanlar tarafından bilineceğini söyleyen Al Türk, bayrağı indiren kişilere tepki göstererek, “Şerefsiz insanlar bayrağı indirir. Siz bu bayrağı aşağılamadınız, tam tersine onurlandırdınız. Çünkü sizin gibi insanlar bu bayrağı taşıyamaz, kıymetini bilemez.” dedi. Al Türk’ün bu sözleri kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, çok sayıda kullanıcı paylaşımı destek mesajlarıyla paylaştı.

Olayda ne yaşanmıştı?

Geçtiğimiz günlerde Suriye ordusunun terör örgütü PKK/SDG’ye yönelik operasyonlarını artırmasıyla birlikte, terör unsurları işgal ettikleri bazı bölgelerden geri çekilmek zorunda kaldı. Sahadaki bu gelişmelerin ardından, terör sempatizanı gruplar rahatsızlıklarını provokatif eylemlerle ortaya koydu.

Bu kapsamda bir grup terör sempatizanı, Nusaybin–Kamışlı sınır kapısında bulunan Türk sınır karakoluna girerek Türk bayrağını indirdi. Olay kamuoyunda büyük tepkiye neden olurken, güvenlik güçleri bölgede gerekli müdahaleleri gerçekleştirdi ve bayrağı tekrar göndere çekti.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026