|

Yapı Kredi Bankası kredi kartı internet alışverişine açma yöntemi

Kredi kartı kullanımının 17 Ağustos’ta internet kullanımına kapatılacak olmasının ardından vatandaşlar kredi kartını internet kullanımına açmak istiyor. Her bankanın ise birbirinden farklı yöntemi bulunuyor. Peki Yapı Kredi Bankası kredi kartı internet kullanıma nasıl açılır?

Yeni Şafak
10:40 - 6/08/2017 Pazar
Güncelleme: 11:59 - 6/08/2017 Pazar
Diğer
Yapı Kredi Bankası kredi kartı internet alışverişine açma yöntemi
Yapı Kredi Bankası kredi kartı internet alışverişine açma yöntemi

Yapı Kredi Bankası kredi kartının internet kullanımına nasıl açılacağını sizler için hazırladık. 17 Ağustos’ta onay verilmeyen hesaplar üzerinden kredi kartı ile alışveriş yapılamayacak. Vereceğiz bir “Onay” sayesinde kredi kartını internet kullanımına açabilirsiniz. Biz de sizler için Yapı Kredi’nin kredi kartının internet kullanımına nasıl açılacağını araştırdık. İşte kredi kartını internet kullanımına açma…

Yapı Kredi Bankası kredi kartını internet alışveriş kullanımına açma

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun 20.10.2016 tarih ve 7052 sayılı Kurul kararı ve 22.02.2017 tarihli yazısı ile belirtildiği üzere; bireysel kredi kartları, banka kartları ve ek kartlar ile 17 Ağustos 2017’den sonra internetten alışveriş yapılabilmesi için tüm bireysel kart hamillerinden onay alınması gerekmektedir.

Tüm bireysel Yapı Kredi kredi kartlarınız, varsa bu kartlara bağlı ek kartlarınız ve Yapı Kredi bireysel banka kartlarınız ile 17 Ağustos 2017’den sonra internet alışverişlerine devam edebilmeniz için SMS ile AÇIK yazıp bir boşluk bırakarak kart üzerindeki müşteri numaranızı 4944’e göndermeniz gerekmektedir. Onay vermek için göndereceğiniz SMS’ten herhangi bir ücret alınmayacaktır.

Onay vermeniz durumunda tüm bireysel Yapı Kredi kredi kartlarınız ve varsa bu kartlara bağlı ek kartlarınız ile Yapı Kredi bireysel banka kartlarınız internetten alışverişe (e-ticaret) açık olarak belirlenecektir.

Onay verilmediğinde tüm bireysel Yapı Kredi kartlarınız 17 Ağustos 2017’de internet alışverişlerine kapatılacaktır.

Her bir kartınız için farklı yetkiler belirlemek istemeniz durumunda Yapı Kredi İnternet Şubesi'ni ziyaret edebilir veya 444 0 444 / 0850 222 0 444 nolu Yapı Kredi Telefon Bankacılığı'ndan işlem yapabilirsiniz.

Karar kapsamında sadece internetten alışveriş (e-ticaret) işlemleri bulunmakta olup kartlarınız ile yapacağınız talimatlı alışveriş (mail order) işlemleriniz mevcutta olduğu şekilde uygulanmaya devam edecektir.

#Yapı Kredi Bankası
#Kredi kartını alışverişe açma
#Kredi kartını internete açma
7 yıl önce