|
Yine kandırıldılar

Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'asılacak adamsın ulan' ve 'Tayyip'i kim vurmak ister?', Muhsin Yazıcıoğlu hakkında 'iyi bilmezdik…', İhsanoğlu hakkında 'Ekmeleddin'e neden evet?' kapakları hazırlayan Türk Solu dergisinin böyle sakallı makallı genel yayın yönetmeni Gökçe Fırat Fethullahçı abi çıktığında höyküre höyküre gülmüş ve şunu beklemiştim: Herhangi bir yurdum solcusu, herhangi bir çekirdekten Kemalist, herhangi bir ultra ulusalcı çıkıp 'kandırıldık' desin. Elbette demediler. Demezler. 'Pişman olmak', 'özür dilemek' ve benzeri kavramlar adamların literatüründe yok zira. Onların tek bildiği şey, pişmanlığını, kandırılmışlığını samimiyetle izhar eden insanlarla acınası şekilde dalga geçmeye çalışmaktır. Uzun sakal bırakan ortalama zekada bir FETÖ abisinin kendilerini af buyurun parmağında oynattığını kabule yanaşırlar mı? Asla.



Onun yerine en temel insani erdemlerle alay etmeyi seçerler. Alın size mis gibi kafa konforu.



Gerçi haksızlık etmeyelim. Üzerinden 20-30 yıl kadar geçince aralarından 'o dönem bizim örgütü olduğu gibi istihbarat yönetiyormuş, biz de bu hususu darbeden sonra anladık' diyecek cesareti göstereni çıkar bazen. Onu da 'meczup', 'bunak', 'ajan' falan diye bastırıverirler. Ne de olsa ne yaparlarsa yapsınlar hep haklıdırlar. Amerika'ya karşı koyarken de, en hızlı Amerikancı kesildiklerinde de, halkçıyız pozu keserken de, halkı aşağılarken de acayip haklıdırlar. Bayıcı şekilde haklıdırlar. Hep haklıdırlar. Şunu söylemiş miydim daha önce: Alın size mis gibi kafa konforu.



Son örneği okuyunca da höyküre höyküre güldüm elbette bizim hep haklı arkadaşlarımıza. Mansur Yavaş'ından Metin Uca'sına, Levent Üzümcü'sünden Amed Dicle'sine değin her birine ayrı ayrı kahkaha attım. Bu abilerimizin ve geri kalan 1,6 milyon insanın 'Atatürk'ün yılmaz savunucusu, Kemalizm'in son sosyal medya bükücüsü, toplumsal duyar kasmanın feriştahı' zannederek takip ettiği pek kuvvetli sosyal medya hesabının sahibi JeansBiri, ortalama bir 'FETÖ ev abisi' çıktı iyi mi?



Gelin şu meşhur 'hayaller-hayatlar' meselini derinleştirelim. JeansBiri hesabının kullanıcısı P.İ.Ç üyesinin adı Ahmet Kemal A. FETÖ'nün Elazığ'daki Özel Yavuz Selim Koleji'nde öğretmenlik yapıyor imiş. Hatta iddia doğruysa, Ahmet Kemal'in twittera kaydolduğu telefon da Zaman Gazetesi'nde çalışan bir gazeteci ablaya ait imiş. Tabii, Ahmet Kemal denen P.İ.Ç'in Zaman'da çalışan o gazeteci ablayla ne türden bir ilişkisi olduğunu da ayrıca merak ediyorum. Belki şu meşhur 'katalog aşkları'ndan biridir. Nasıl olsa gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Öğreniriz yakında.



Polisler, bu öğretmen Ahmet Kemal'i Gaziantep'te bir adreste derdest etmişler. Herifin evinden çıkan paraların fotoğrafları da ajanslara düştü. Dolar, Türk lirası karışık olarak yüzbinlerce lira para saklıyormuş adam evinde. Tabii ki bu paraları öğretmen maaşıyla biriktirmiştir. Yahut da, hesabına 'mavi tık' attırdığı ünlü isimlerden bağış toplamıştır. Hemen şey yapmayalım değil mi?



Ciddileşelim biraz. Bana kalırsa Türkiye'deki Kemalist, seçkinci, ulusalcı kitle ile AK Parti'yi iktidara taşıyan kitlenin arasındaki mesafeyi oluşturmayı başaran yapının adı FETÖ'dür. Kandırılmaya, parmakta oynatılmaya teşne bu Kemalist, seçkinci, ulusalcı kitle biraz yakın dönem hakkında fikir yürütse, biraz olayları deşelese görecek aslında olanı biteni.



Gezi sürecinde FETÖ'cü polislerin takındığı tutumdan şimdi FETÖ ile bağlantısı ispat edilen bazı adamların oynadığı role, Gezi sonrası hangi isimlerin FETÖ medyası tarafından devşirildiğinden sosyal medyada iki sosyolojik kitlenin arasını daha da açmaya çabalayan kampanyaların arkasında kimlerin olduğuna dair kısa bir 'ufuk turu' meselenin anlaşılmasını sağlayacaktır.



Hepsini geçtik. Sadece Kemalist, seçkinci, ulusalcı kesimin kalesi mesabesindeki Cumhuriyet Gazetesi'nin başına gelenleri şöyle bir iyice tahlil etmek dahi neyin ne olduğunu anlamamıza yarayacaktır.



Yapar mı bunu zekasına kurban olduğumunun Kemalist, seçkinci, ulusalcı kitlesi? Yapmaz. Yapamaz. Dahası yaptırmazlar. Bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu'nun pozisyonu buna engel teşkil eder.



Politik varoluşu memleketin selametine tercih edenlerle yol yürünür mü? Soru budur ve cevabı acıklıdır.



Ne diyordu Zimmer: 'Şimdi ben tam olarak anlamadım. Bu Sol Haber Portalı'ndan haber paylaşan, bol bol Mustafa Kemal fotoğrafı yayınlayan, ota çoka duyar kasan JeansBiri, maklubesever bir P.İ.Ç miymiş yeğenim? Etme yahu.'


#Muhsin Yazıcıoğlu
#JeansBiri
#FETÖ
#Amed Dicle
7 yıl önce
Yine kandırıldılar
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti