|

74 plaka nerenin plakası? Araçlardaki 74 plaka kodu neresi, hangi ile ait?

Evde otururken camdan baktığımızda gözümüze bir anda araç plakası takılır. Daha önce görmediğimiz bir plaka numarası vardır. Örneğin Batman’da yaşıyorsunuzdur ve 74 plaka kodu görürsünüz. O anda bu plaka nerenin, hangi şehre ait hemen hatırlamayabiliriz. Hazırladığımız bu haberimizde hem bu sorulara yanıt bulacaksınız hem de o şehre ait telefon kodu, nüfusu ve birçok coğrafi özellikleri hakkında detaylar öğrenebilirsiniz. Peki, 74 plaka neresi? Araçların 74 plaka kodu nerenin, hangi ilin plakası?

10:43 - 2/03/2021 Salı
Yeni Şafak
74 Plaka
74 Plaka

Evin camından sokağı izlerken, arkadaş ortamında arabaların geçtiği bir yerdeyken ya da bir otobüs durağında araç beklerken gözümüze bir anda farklı kodu olan bir araç plakası takılabilir. O plaka kodunun nereye hangi şehre ait olduğunu birçok insan anında öğrenmek, hatta ezberlemek ister. Van’da yaşayan bir vatandaş, 74 plaka kodu ile karşılaştığında, bu plaka nerenin, hangi ile, şehre ait diye merak edebilir. İşte bu soruların yanıtını ve o şehre ait telefon kodu, nüfusu ve birçok coğrafi özellikleri hakkında detaylar öğrenebilirsiniz. İşte 74 plaka koduna sahip şehir ve o şehirle ilgili detaylar...

74
PLAKA NERESİ?
74 plaka Bartın iline aittir. Araçlardaki
74 plaka kodu Bartın
iline kayıtlı olduklarını belirtir. Bartın, 7 Eylül 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye’de bir il statüsü elde eder. Bartın Çayı’nın kenarında yer alan il, ismini de buradan alır. Bölge, Antik Çağ’da Paphlagonia olarak anılır. Bartın Çayı üzerinden gemi ile denize gitmek mümkün. Bu özelliği ile Türkiye’de deniz trafiğine uygun olan tek yer Bartın Çayı’dır.
BARTIN’IN TELEFON KODU

Bartın’ın telefon kodu 378’dir. +90 378’li bir numara Bartın iline aittir.

BARTIN’IN POSTA KODU

Bartın’ın posta kodu 74000’dir. İlçelerin posta kodları genelde plaka ile başlar. 74 plaka koduna ait Bartın ilinin ilçelerinin posta kodu da 74 ile başlamaktadır. Bartın ilçeleri ve posta kodları şu şekildedir:

  • 74300 Amasra
  • 74100 Bartın Merkez
  • 74500 Kurucaşile
  • 74610 Ulus
BARTIN’IN İLÇELERİ

74 plaka koduna sahip Bartın’ın ilçeleri şu şekildedir:

  • Amasra
  • Kurucaşile
  • Ulus
#74 Plaka
#Bartın Plaka Kodu
#Bartın
#Plaka
3 yıl önce