Trump: İstenirse özür dilerim

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı İslam karşıtı paylaşımlarla ilgili olarak istenirse özür dileyeceğini söyledi.

Haber Merkezi Diğer
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz aylarda sosyal medya üzerinden aşır sağcı İngiliz bir grubun İslam karşıtı mesajlarını paylaşmış ve bu hareketiyle büyük tepki çekmişti.

Dünya Ekonomik Forumu için Davos'ta bulunan Trump'a bir televizyon kanalına verdiği röportajda bu konu soruldu. Trump, konuyla ilgili olarak istenildiği takdirde özür dileyebileceğini belirtti.

Trump şu ifadeyi kullandı:

Bu korkunç ırkçı insanlarla bir arada anılmak istemiyorum

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'ye olan ziyaretini iptal eden Trump'ın, bu kararını İngiltere'deki olası protestolar nedeniyle aldığı iddia edilmişti. Trump konuyla ilgili olarak, "Britanya'yı seviyorum, Birleşik Krallık'ı seviyorum, İskoçya'yı seviyorum. Başbakan May ile çok iyi bir ilişkim var ve onu çok destekliyorum." dedi.

Paylaştığı video sahte çıkmıştı

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz aylarda Twitter hesabından peş peşe İslam karşıtı videolar paylaşmıştı. Videolardan birinde yer alan görüntüler ise sahte çıkmıştı. Hollanda polisi, videodaki saldırganın göçmen veya Müslüman olmadığını resmen açıklamıştı.

Hollanda Trump'ın yalanını ortaya çıkardı

Trump Müslüman karşıtı açıklamasını sildi