Arakçi’den Kırgızistan’da diplomasi trafiği: Orta Doğu ve Basra Körfezi masada
22:39, 24/07/2026, Cuma
IHA

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Kulubayev ile bir araya geldi
Şanghay İşbirliği Örgütü Toplantısı için Kırgızistan'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Kırgız mevkidaşı Kulubayev ile bir araya geldi. Çolpon-Ata'daki kritik görüşmede, Orta Doğu'daki son gelişmeler ve ticari iş birliği ele alındı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere bulunduğu Kırgızistan’da temaslarını sürdürüyor. Arakçi, toplantının düzenlendiği Çolpon-Ata şehrinde Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile bir araya geldi.
Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Kırgızistan ile İran arasındaki ilişkilerin güncel konularının ele alındığı görüşmede taraflar, başta Orta Doğu ve Basra Körfezi’ndeki son durum olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
Taraflar, Kırgızistan ile İran arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğinin daha da güçlendirilmesine yönelik karşılıklı görüşlerini teyit etti.

Dünya
İran'dan Hamaney saldırısı itirafı: Güvenlik açığı vardı

Dünya
Bakan Fidan Paris'te Ukrayna Zirvesi'ne katılacak

Gündem
Dışişleri Bakanı Fidan Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla telefon görüşmeleri yaptı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.