|

Bavulla mutluluk taşıdılar

“Kadınlar Üretsin Türkiye Büyüsün” sloganıyla yola çıkan Yeni Dünya İş Kadınları Platformu kendi imkanlarıyla, Dünyayı Geziyorum ve Sadakataşı Derneği işbirliğiyle 5 ülkede 11 su kuyusu açtırdı. Ayrıca Zanzibar Tumbatu adasında 5 dikiş makinası dağıttı.

Yasemi Asan
14:51 - 31/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 15:02 - 31/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
 Yeni Dünya İş Kadınları Platformu kendi imkanlarıyla,  Dünyayı Geziyorum ve Sadakataşı Derneği işbirliğiyle  5 ülkede 11 su kuyusu açtırdı.
Yeni Dünya İş Kadınları Platformu kendi imkanlarıyla, Dünyayı Geziyorum ve Sadakataşı Derneği işbirliğiyle 5 ülkede 11 su kuyusu açtırdı.

Afrika’daki çocuklarının ‘1 balon-1 şeker-1 temiz su’ ile mutlu olduğunu ifade eden Yeni Dünya İş Kadınları Platformu kurucu Başkanı Havva Firdevs Külünk, “Giderken bavullarımızı çocuk elbiseleri ve şekerler ve oyuncaklarla doldurduk. Bavullarımızda mutluluk taşıdık” dedi.

KADINLARA İSTİHDAM SAĞLIYOR

“Kadınlar Üretsin Türkiye Büyüsün” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Yeni Dünya İş Kadınları Platformu Kurucu Başkanı Havva Firdevs Külünk, “Türkiye genelinde maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olan kadınlarımızın sosyal ve ekonomik olarak yaşadıkları sıkıntıları dert ediniyoruz. Kadınlara istihdam alanı açmayı hedefliyoruz” dedi.


5 ÜLKEDE 11 SU KUYUSU AÇILDI

Yeni Dünya İş kadınları Platformu olarak aylık tecrübe aktarım toplantıları düzenlediklerini hatırlatan Külünk, “ Kanal 7’de Dünyayı Geziyorum programın sunucusu Özlem Tunca Esirgenç’i tecrübelerini paylaşması için konuk etmiştik ve toplantı da Özlem Hanım ‘En büyük hayalim Afrika’da su Kuyusu Açtırmak’ demişti. Bizde Platform olarak ‘haydi birlikte açalım’ dedik. Ve bu iyilik böyle başladı. Dünyayı Geziyorum, Sadakataşı Derneği ve Yeni Dünya İş kadınları Platformu olarak 5 farklı ülkede 11 su kuyusu açtırdık” diye konuştu.


OKYANUSUN İÇİNDE SUSUZLUK ÇEKİYORLAR

Su Kuyusu açılışı ve dikiş makineleri dağıtımı için Zanzibar’da gittiklerini söyleyen Külünk, “Su kuyusunu bölge halkının sevgi gösterileriyle Zanzibar'da hizmete açtık. Kurban kesimleri ve gıda paketi dağıtımı gerçekleştirdik. Şimdi 2 projeyi hedefimize koyarak, Türkiye’ye döndük. Ziyaret ettiğimiz yetimhaneyi İHH yaptırmış, biz de yenileyip güzelleştireceğiz. Tumbatu adasının da su ihtiyacını gidermek için proje geliştireceğiz. Okyanusun içinde müslüman kardeşlerimiz susuzluk çekiyor” şeklinde konuştu.


BAVULLA MUTLULUK TAŞIDILAR

Afrika’daki çocuklarının ‘1 balon- 1 şeker- 1 temiz su’ ile mutlu olduğunu ifade eden Külünk, “Giderken bavullarımızı çocuk elbiseleri ve şekerler ve oyuncaklarla doldurduk. Bavullarımız da Afrika çocuklarına mutluluk taşıdık. Tüm seyahat masraflarımızı kendimiz karşıladık. Hiçbir sponsorumuz yoktur!” ifadesini kullandı.

#Afrika
#Dikiş Makinesi
#Su Kuyusu
#Sadakataşı Derneği
#Yeni Dünya İş Kadınları Platformu
#Kadınlar Üretsin Türkiye Büyüsün
5 yıl önce