|

Cuma namazı sonrası binlerce Filistinli Mescid-i Aksa’yı 'Türkiye' ve 'Erdoğan' sloganlarıyla inletti

İşgalci İsrail'in savaş alanına çevirdiği Mescid-i Aksa'da kılınan cuma namazı sonrası, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sloganları yükseldi. Yirmi bini aşkın Filistinli, bu saldırılar karşısında uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Biz buradayız. Allah aşkına, haydi Türkiye! Haydi Erdoğan" diyerek seslendi ve Gazze Şeridi’ne askeri destek yapılması çağrısında bulundu.

16:02 - 14/05/2021 Friday
Güncelleme: 17:45 - 14/05/2021 Friday
AA
20 bini aşkın Filistinlinin Mescid-i Aksa’da kılınan cuma namazına iştirak ettiği belirtildi.
20 bini aşkın Filistinlinin Mescid-i Aksa’da kılınan cuma namazına iştirak ettiği belirtildi.

Ramazan ayının ortalarından bu yana Filistinliler, İsrail'in, kendilerini evlerinden çıkararak yerlerine Yahudi yerleşimcileri iskan etme planına karşı her akşam iftar sonrası protesto gösterileri düzenliyor ve hemen hemen her akşam İsrail polisinin müdahalesine maruz kalıyor.

İşgalci İsrail'in zulmüne direnen binlerce Filistinli bugün de Harem-i Şerif’te kılınan cuma namazı sonrası, Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi ile Kubbetu’s Sahra arasındaki revakların altında abluka altındaki Gazze Şeridi’ne destek gösterisi düzenledi.



"ERDOĞAN" SLOGANLARI YÜKSELDİ

Filistin ve Tevhid bayraklarının açıldığı gösteride, tekbirler ile Hamas lehine ve İsrail karşıtı sloganlar atıldı.

Yüzlerce Filistinlinin katıldığı gösteride, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze’ye askeri destek çağrısı yapıldı.

"HAYDİ TÜRKİYE"


Kalabalıktan yükselen seslerde, 'Allah aşkına haydi Türkiye' sözleri de dikkat çekti.


Cuma hutbesinde Gazze Şeridi ve Mescid-i Aksa’daki olaylar ele alındı

Kudüs ve Filistin Eski Müftüsü Şeyh İkrime Sabri, okuduğu cuma hutbesinde Mescid-i Aksa’nın İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgal ettiği 1967’den bu yana bu kadar saldırıya maruz kalmadığını vurguladı.


Şeyh Sabri, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu ve “işgal devletinin” buradan elini çekmesi gerektiğini söyledi.


İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıya da dikkati çeken Şeyh Sabri, saldırının durdurulması gerektiğini kaydetti.




Şeyh Sabri, hutbe sonrası Gazze Şeridi ve Mescid-i Aksa için dua etti.


Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamada 20 bini aşkın Filistinlinin Mescid-i Aksa’da kılınan cuma namazına iştirak ettiği belirtildi.





#Mescid-i Aksa
#Erdoğan
#Filistin
#İsrail
#slogan
3 years ago