|

Erdoğan'ın S-400 açıklaması sonrası ABD'den yaptırım tehdidi

S-400 ve Rusya ile ilişkiler söz konusu olduğunda Türkiye’ye “tehdit ve yaptırım politikası” izleyen ABD, yine aynı yolu seçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerikan kanalında açık açık "S-400 almaya devam edeceğiz" demesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü "Türkiye'yi Rusya'dan ek askeri malzeme almaktan kaçınması konusunda uyarıyoruz" sözleriyle yaptırım tehdidinde bulundu.

09:11 - 27/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 09:31 - 27/09/2021 Pazartesi
Diğer
ABD Başkanı Joe Biden
ABD Başkanı Joe Biden
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD'de, CBS News kanalına verdiği röportajda,
"Hangi ülkeden ne tür savunma sistemleri aldığımıza kimse müdahale edemez. Buna kimse karışamaz. Bu kararları sadece biz veririz. S-400 almaya devam edeceğiz"
demişti.

Türkiye’nin ulusal güvenliğini yakından ilgilendiren konularda adeta kör ve sağır olan, hatta hasımlık politikası izleyen ABD, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yine Türkiye'ye yönelik tehdit ve yaptırıma başvurdu.

KÜSTAH TEHDİT

BBC Türkçe'nin Reuters'e dayandırdığı haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü,
"Türkiye'yi her düzeyde ve her fırsatta, S-400 sistemini elinde bulundurmaması ve Rusya'dan ek askeri malzeme almaktan kaçınması konusunda uyarıyoruz"
dedi.
ABD'li yetkili,
"Rusya'dan her türlü yeni silah alımının, Aralık 2020'de uygulananlardan ayrı ve ek CAATSA 231 yaptırımlarını da tetikleme riski taşıdığını Türkiye'ye açıkça söylemeye devam ediyoruz"
şeklinde konuştu.

#CUMHURBAŞKANI
#RECEP TAYYİP ERDOĞAN
#S-400
#ABD
#TEHDİT
#YAPTIRIM
#CAATSA
#CBS NEWS
3 yıl önce