|

İşkence kamerada

İsrail askerlerinin Batı Şeria’da gözaltına aldıkları Filistinli baba-oğula işkence ettikleri anı gösteren görüntüler yayınlandı. Gözleri ve elleri bağlı olan baba-oğlu darp eden işgal askerlerinin, “Bu senin partin. Selam söyle” diye bağırdığı duyuluyor. Daha önce yayın yasağı konulan işkenceyle ilgili, askerlere 2-6 ay gibi komik hapis cezası verilmişti.

Yasemin Asan
04:00 - 14/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:51 - 14/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Kubbetu's Sahra’ya baskın düzenleyen İsrail polisi,  Harem-i Şerif’in tüm kapılarını kapatmıştı. (Arşiv)
Kubbetu's Sahra’ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Harem-i Şerif’in tüm kapılarını kapatmıştı. (Arşiv)

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da “Filistinli bir şüphelinin kaçmasına yardım ettikleri” iddiasıyla gözaltına aldıkları Filistinli baba-oğula işkence ettikleri anı gösteren bir görüntü ilk kez yayınlandı. İsrail’in kuzeyindeki Yafa Askeri Mahkemesi’nin askerlerin Filistinli bir baba ile oğluna işkence ettiği anları gösteren görüntüye daha önce getirilen yayın yasağını kaldırması üzerine İsrail basınında yer alan görüntülerde, kimlikleri açıklanmayan Filistinli baba ile 15 yaşındaki oğluna gözaltına alındıktan sonra bir askeri aracın içerisinde işkence edildiği görülüyor. Gözleri ve elleri bağlı olan Filistinli baba ile oğlunu darp eden İsrail askerlerinden birinin, “Bu senin partin. Selam söyle” diye bağırdığı duyuluyor. Araçta bulunan bir asker tarafından kaydedildiği belirtilen görüntünün ortaya çıkmasının ardından, videoya yayın yasağı getirilmiş ve görüntüde yer alan işkenceci 5 asker 10 Ocak’ta gözaltına alınmış geçen hafta görülen davada işkenceci askerlere 2 ve 6 ay arasında değişen komik hapis cezaları verilmesi tepkiyle karşılanmıştı.



  • ABD’den güç aldı
  • İşgalci İsrail güçleri önceki gün Müslümanlara saldırarak Mescid-i Aksa’yı tahliye etmiş ve kapıları kapatmıştı. İsrail polisi tarafından tüm kapıları kapatılan Mescid-i Aksa dün yeniden açıldı. Akademisyenler, Mescid-i Aksa’ya karşı İslam dünyasında şuur kaybının yaşandığını söylerken uluslararası toplumu da İsrail’in yaptığı hukuk ihlallerine sessiz kalmakla eleştirdi. İsrail’in küstah tavrını değerlendiren ANKASAM Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, “İslam dünyasında ciddi bir şuur kaybı söz konusu. Bundan dolayı da İsrail, Büyük İsrail Projesi açısından büyük sembolik önem arz eden Mescid-i Aksa’da Yahudi mabedini inşa etmek istiyor. ABD’nin ciddi desteği ile birlikte İsrail başkenti Kudüs olarak ilan etmesiyle bu adım sonrası için tamamlayıcı oluyor” dedi. İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Mesut Hakkı Caşin ise ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacağını açıkladıktan sonra İsrail’in Filistinlilere müdahalesinin arttığını söyledi. İsrail’in özellikle Mescid-i Aksa’ya müdahale etmesi, namaz kılmak isteyen cemaatin engellenmesinin çok ciddi ihlallere sebebiyet verdiğinin altını çizen Caşin, “İsrail’in, Filistinlileri yerinden deport etmek, zorla göçe göndermek için baskıları artıyor” ifadesini kullandı.

#İsrail
#Batı Şeria
#İşkence
5 yıl önce