180 bin kişiye iş

Yeni Şafak
07:43, 29/01/2018, PazartesiG: Güncelleme: 07:46, 29/01/2018, Pazartesi
Diğer
180 bin kişiye iş
Hükümet, son 15 yılda emeklilerden gençlere, işçiden esnafa, kadından engelliye kadar toplumun tüm kesimlerinin beklentilerini karşıladı.

Dünyada birçok ülkenin gelir dağılımı bozulurken Türkiye'de son 15 yılda zengin-fakir arasındaki uçurum hızla kapanıyor. Hükümet, kentsel kalkınma modeli ile vatandaşın yaşam kalitesini artırmayı hedeflerken, az gelişmiş illere 30 milyar liralık yatırım yapılacak.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gelir seviyesi düşük illere daha fazla teşvik vereceklerini belirterek, vatandaşın yaşam kalitesini artıracak sosyal politikaları öncelik vereceklerini söyledi. Zeybekci, "Bu illerde yatırımcı açısından cazibe merkezi haline gelebilecek yeni yatırım alanları tespit edilerek yatırımcıya sunulacak. Bazı illerimizde yeni serbest bölgeler kurulacak. Hem istihdam yaratacak hem de gelir dağılımında adaleti sağlayacak düzenlemeler yapılacak" dedi.

GELİR DAĞILIMINDA İYİLEŞME

Hükümetin gelişmişlik göstergelerini hızlandırmak için yürüttüğü sosyal politikalar, istihdam ve yatırım destekleri meyvelerini vermeye başladı. Kişi başına düşen milli gelirin 2020 sonunda 13 bin doları aşması hedeflenirken, vatandaşların yaşam kalitesini artıran yatırımlara öncelik veriliyor. Sabah'ın haberine göre, kişi başına milli gelirin önceki yıllara göre önemli ölçüde iyileştiğine dikkat çeken Ekonomi Bakanı Zeybekci "Gelir dağılımında önemli iyileşme var. Türkiye büyürken eş zamanlı olarak sosyal dengeleri iyileştirici politikalar yürütüyor" diye konuştu. Yatırım teşvik politikalarını istihdamın artırılmasını sağlayacak şekilde uygulanmasının önemine dikkat çeken Zeybekci, "En az gelişmiş bölgemiz olan 6. Bölgemiz başta olmak üzere, ülkemizdeki istihdamın artırılması amacıyla yatırım teşvik sisteminde kapsamlı düzenlemeler yapıldı. Gelir seviyesi düşük iller en yüksek teşvik oranı ile destekleniyor" dedi.

140 MİLYARLIK SOSYAL YARDIM

Son 15 yılda 140 milyar liralık sosyal yardım yapılırken, asgari ücret yüzde 450 arttı. Emekli aylıkları yüzde 98, en düşük memur maaşı yüzde 94.6 arttı. Toplam 3 milyon yoksul çocuğa eğitim desteği, 1 milyon çocuk için şartlı sağlık yardımı, 2 milyon kişiye sosyal yardım kartı verildi. Dar gelirliye 100 bin konut için tüm imkânlar seferber edildi. Prim teşvikleri 40 milyarı geçti.

2020 kişibaşı gelir hedefi 13.000 dolar

Teşvik belgesi tutarı 30 milyar TL

Sağlanacak istihdam 180 bin

Asgari ücrette 15 yıllık artış % 450

Aralarında Hakkâri, Bingöl, Kars, Siirt, Bitlis, Muş, Şırnak'ın da bulunduğu altıncı bölgede son altı yılda yaklaşık 30 milyar lira tutarında teşvik belgesi düzenlendi. Bununla bölgede yaklaşık 180 bin kişilik istihdam yaratılacak.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026