Guinness'e aday fuar Ankara'da başlıyor: 70 ülkenin Büyükelçisi bir arada

21:42, 05/12/2025, Cuma
Yeni Şafak
Guinness'e aday fuar Ankara'da başlıyor: 70 ülkenin Büyükelçisi bir arada
Fuar, Ankara ATO Congresium'da düzelenecek

XRE Fair tarafından Ankara ATO Congresium’da düzenlenecek olan 3. Dünya Kültürleri Festivali 2025 Uluslararası Gayrimenkul İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Fuarı 12-13-14 Aralık tarihinde 70 Büyükelçinin katılımıyla başlayacak. Fuar, dünyada bir ilk olarak 70 ülkenin Büyükelçisini bir araya getirerek Guinness Dünya Rekorlarına aday oldu.

70 Ülkenin Büyükelçisini Bir Araya Getiren Uluslararası Gayrimenkul İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Fuarı Ankara’da Başlıyor.


XRE Fair tarafından düzenlenen 3. Dünya Kültürleri Festivali 2025 Uluslararası Gayrimenkul İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Fuarının başlamasına sayılı günler kaldı. 12 - 13 - 14 Aralık 2025 tarihlerinde Ankara ATO Congresium’da düzenlenecek olan fuar, dünyada ilk defa 70 Büyükelçi’yi bir araya getirmesi nedeniyle Guinness Dünya Rekorlarına aday oldu. İnşaat ve gayrimenkul sektörünün uluslararası buluşma noktası haline gelen 3. Dünya Kültürleri Festivali 2025 Uluslararası Gayrimenkul, İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Fuarı, 12 - 13 - 14 Aralık 2025 tarihlerinde Ankara ATO Congresium’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Dünyanın dört bir yanından gelecek katılımcılarla gerçekleştirilecek etkinlik, Türkiye’nin başkentine ticari hareketlilik kazandıracak.


Dünya’nın Dört Bir Yanından Geniş Katılım Bekleniyor


Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Dünya Kültürleri Festivali, farklı coğrafyalardan kültürel toplulukları, sanatçıları, geleneksel ürünleri ve sahne performanslarını Ankara’da buluşturacak. Festivale Asya, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Balkan ülkelerinden geniş katılım bekleniyor. Ziyaretçiler, üç gün boyunca geleneksel dans gösterileri, dünya mutfakları örnekleri, kültürel ürün stantları ve interaktif atölyeleri bir arada deneyimleme fırsatı bulacak.

Festivalin bu yılki en dikkat çekici yeniliklerinden biri, uluslararası inşaat ve gayrimenkul sektörünü Ankara’da ortak bir platformda bir araya getiren fuar organizasyonu. İnşaat teknolojilerinden yapı malzemelerine, konut projelerinden sürdürülebilir mimari uygulamalarına kadar geniş yelpazede ürün ve çözümler sergilenecek. Fuarda yerli ve yabancı firmaların yeni projelerini tanıtması, yeni iş birliklerine kapı açması ve Türkiye’nin sektördeki rekabet gücünü artırması hedefleniyor.


Organizasyon komitesi, Ankara’nın hem kültürel hem de ticari bağlamda büyüyen bir cazibe merkezi haline geldiğine dikkat çekiyor. Fuarın, başkentin uluslararası etkinliklerdeki görünürlüğünü artırması ve yabancı yatırımcıların Türkiye’deki gayrimenkul ve inşaat pazarına ilgisini güçlendirmesi bekleniyor. Etkinlik boyunca sektörel paneller, B2B görüşmeleri ve proje tanıtım oturumları da düzenlenecek.


Guinness Heyeti Fuar Alanında Bulunacak

Festival ve fuar, Guinness Dünya Rekorları Resmî Adayı olarak dikkat çekiyor. Hakem heyeti etkinlik alanında hazır bulunacak ve organizasyonun rekor denemesi resmi olarak takip edilecek. Dünya’da ilk defa bir fuar organizasyonu, 70 ülkenin Büyükelçi’sini bir araya getirerek rekorlar kitabına girecek. Bu rekorun XRE Fair tarafından Türkiye’de kırılması ise küresel ölçekte Türkiye’nin artan ticari girişimlerinin geldiği noktayı göstermiş olacak.


Vergi düzenlemesi TBMM'de kabul edildi
Gündem
Vergi düzenlemesi TBMM'de kabul edildi
Takvim etkisine rağmen ihracatta yüzde 2,2 artış
Ekonomi
Takvim etkisine rağmen ihracatta yüzde 2,2 artış
Piyasa değeri tam 94 milyon lira: Ticaret Bakanlığı'ndan büyük operasyon
Ekonomi
Piyasa değeri tam 94 milyon lira: Ticaret Bakanlığı'ndan büyük operasyon

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026