|

Halka arzlarla kredi sistemi rahatladı

Halka arz sonrasında 4 milyar liralık piyasa değeri oluşan MLP Sağlık Hizmetleri, Borsada 'MPARK’ kodu ile işlem görmeye başladı. BİST Başkanı Himmet Karadağ, bu süreçte bankacılık sistemi kredi talebinden 1,4 milyar lira tutarında bir büyüklüğü halka arzla finanse ederek kredi sistemini rahatlattıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:11 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
MLP Sağlık Hizmetleri’nin (MLP Care) ilk halka arz süreci ardından Borsa İstanbul’da ‘MPARK’ kodu ile işlem görmeye başladı
MLP Sağlık Hizmetleri’nin (MLP Care) ilk halka arz süreci ardından Borsa İstanbul’da ‘MPARK’ kodu ile işlem görmeye başladı

Medical Park ve Liv Hospital’ı bünyesinde barındıran MLP Sağlık Hizmetleri’nin (MLP Care) ilk halka arz süreci ardından Borsa İstanbul’da ‘MPARK’ kodu ile işlem görmeye başladı.

600 MİLYON LİRALIK SERMAYE GİRİŞİ

Halka arz sonrasında yaklaşık 4 milyar liralık piyasa değeri oluşan MLP Care, BIST'in 406'ıncı şirketi oldu. Bu halka arzla birlikte şirkete 600 milyon liralık sermaye girişi gerçekleşti.

YÜZDE 83,5'İ YURT DIŞINA SATILDI

Borsa İstanbul’da dün düzenlenen gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, bankacılık sistemi kredi talebinden 1,4 milyar liralık büyüklüğü halka arzla finanse ederek kredi sistemini rahatlattıklarını söyledi. Enflasyon ve faizle mücadelenin halka arzlar ve sermaye piyasası ürünlerinden geçtiğini belirten Karadağ, "
Bu halka arzla birlikte, borsa değeri 1,4 milyar lira oldu. Hisselerin yüzde 83,5’i yurt dışındaki yatırımcıya satıldı
" dedi.

HEDEF: 1 TRİLYONU AŞMAK

Borsa İstanbul’un Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da en likit borsa olduğunu anımsatan Karadağ, piyasa değerinde bu sene sonuna doğru 1 trilyon lira rakamını geçmeyi hedeflediklerini aktardı.

  • Yurt dışından yoğun talep var
  • MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muharrem Usta ise özellikle yurt dışından gelen talebin kurumun yanı sıra Türkiye ekonomisine olan güvenin de önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, yurt içi ve yurt dışından gelen talepten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Usta, halka arzda Singapur, Birleşik Krallık, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Kıta Avrupası’ndaki tanınmış, büyük yatırım fonlarının ilgisi ile karşılaştıklarını anlattı. Usta, halka açılan hisselerin yüzde 70’inden fazlasının uzun vadeli yatırımcılara dağıtılmasının, MLP Care ile birlikte Türkiye ekonomisine olan güvenin de bir yansıması olduğuna işaret etti.
#MLP Sağlık Hizmetleri
#.Borsa
#BİST
6 yıl önce