|

TUSAŞ'ın yeni insansız savaş uçağı ANKA-3 MİUS geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM'de yaptığı konuşmada Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı'nın (TUSAŞ) devrim niteliğindeki yeni hamlesini açıkladı. "TUSAŞ’tan yeni tip insansız jet savaş uçağımız geliyor." diyen Oktay, "İnsansız hava araçlarında kabiliyetimizi daha ileri noktaya taşıyacak yeni nesil bir projemiz var; 'ANKA-3 MİUS'" ifadelerini kullandı.

19:07 - 13/12/2022 Salı
Güncelleme: 20:30 - 13/12/2022 Salı
Yeni Şafak
Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS). Foto: Arşiv.
Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS). Foto: Arşiv.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanlığının 2023 yılı bütçesi ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi maddelerinin görüşmelerinde yürütme adına sunumunu gerçekleştirdi.

Oktay, burada yaptığı konuşmada TUSAŞ'ın devrim niteliğindeki yeni hamlesini açıkladı.

ANKA-3 MİUS GELİYOR

  • "TUSAŞ’tan yeni tip insansız jet savaş uçağımız geliyor."
    diyen Oktay,
    "İnsansız hava araçlarında kabiliyetimizi daha ileri noktaya taşıyacak yeni nesil bir projemiz var; 'ANKA-3 MİUS'"
    ifadelerini kullandı.

Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ANKA-3, jet motoru ve hızıyla, yüksek yük taşıma kapasitesi ve radarda neredeyse görünmeyen kuyruksuz yapısıyla İHA alanında yeni bir sayfa açacak. Önümüzdeki yıl ANKA-3 MİUS projemizden müjdeleri milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz.
Milli Muharip Uçak ve Kızıl Elma ile diğer insansız savaş uçaklarımızla savunma dengeleri yeniden yazılacak. Uzun menzilli hava savunma sistemlerimiz Siper, Karaok, Bozdoğan ve Gökdoğan'ın ilk teslimatlarını yapacağız. Zırhlı Amfibi Hücum Aracı ZAHA'lar, PARS 6x6 Mayına Karşı Korumalı Araçlar, Modernize Zırhlı Muharebe Araçları ZMA'lar ve yerli motora sahip VURAN araçları ilk kez envantere girecek.

Bugün gururla söyleyebiliriz ki ülkemizde savunma ve havacılık sanayi, artık sadece kendi ihtiyaçlarımıza odaklanmanın ötesinde, yurt dışı pazarlara da açılma olgunluğuna ulaşmıştır. Ünü dünyaya yayılan ürünlerimiz, birçok ülkeden talep görmeye başlamıştır. Ülke ekonomisine katkının en önemli verilerinden biri olan ihracatta, savunma sanayi sektörü, tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Savunma sanayii ihracatımız yılın ilk 11 ayında 3 milyar 800 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamın yılsonu itibarıyla 4 milyar doları aşması öngörülmektedir."

#Cumhurbaşkanı Yardımcısı
#Fuat Oktay
#TUSAŞ
#MİUS
1 yıl önce