AKOM tarih verdi 10 gün sürecek termometreler fırlayacak: Afrika ve Basra sıcakları Türkiye'yi aynı anda vuracak

13:57, 18/08/2026, SalıG: Güncelleme: 14:21, 18/08/2026, Salı
Yeni Şafak
AKOM tarih verdi 10 gün sürecek termometreler fırlayacak: Afrika ve Basra sıcakları Türkiye'yi aynı anda vuracak

AKOM UYARDI: GÜÇLÜ EL NİNO GELİYOR, 10 GÜN SÜRECEK TÜRKİYE KAVRULACAK! Türkiye genelinde parçalı bulutlu hava ve yerel sağanaklar etkisini sürdürürken sıcaklıkların yeniden yükselmesi bekleniyor. AKOM'un değerlendirmesine göre Afrika ve Basra kaynaklı sıcak hava dalgaları önümüzdeki 7-10 gün boyunca yurdun büyük bölümünde etkili olacak. İstanbul'da sıcaklıkların 34-36 dereceye kadar çıkması beklenirken, Meteoroloji bazı bölgeler için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısında bulundu.

Türkiye'de hava durumu önümüzdeki günlerde yeniden değişiyor. Yurdun bazı bölgelerinde sağanak yağışlar devam ederken, Afrika ve Basra üzerinden gelecek sıcak hava dalgalarının sıcaklıkları hızla yükseltmesi bekleniyor. AKOM'un son değerlendirmelerine göre sıcak hava sisteminin 7-10 gün boyunca etkili olması öngörülüyor.

Türkiye'de hava durumu önümüzdeki günlerde yeniden değişiyor. Yurdun bazı bölgelerinde sağanak yağışlar devam ederken, Afrika ve Basra üzerinden gelecek sıcak hava dalgalarının sıcaklıkları hızla yükseltmesi bekleniyor. AKOM'un son değerlendirmelerine göre sıcak hava sisteminin 7-10 gün boyunca etkili olması öngörülüyor.

İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde hafta boyunca güneşli havanın hakim olması beklenirken, sıcaklıkların özellikle hafta ortasına doğru belirgin şekilde artacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da termometrelerin 34-36 derece aralığına çıkması bekleniyor.

İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde hafta boyunca güneşli havanın hakim olması beklenirken, sıcaklıkların özellikle hafta ortasına doğru belirgin şekilde artacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da termometrelerin 34-36 derece aralığına çıkması bekleniyor.

İstanbul'da sıcaklık 36 dereceyi görecek


AKOM'un tahminlerine göre sıcak hava dalgası hafta başından itibaren etkisini artıracak. Sıcaklıkların perşembe gününe kadar yükselerek İstanbul'da 34-36 derece seviyelerine ulaşması bekleniyor. Sıcak hava sisteminin etkisini hafta sonu ve gelecek hafta boyunca da sürdürmesi beklenirken, vatandaşların özellikle günün en sıcak saatlerinde dikkatli olması gerekiyor.

İstanbul'da sıcaklık 36 dereceyi görecekAKOM'un tahminlerine göre sıcak hava dalgası hafta başından itibaren etkisini artıracak. Sıcaklıkların perşembe gününe kadar yükselerek İstanbul'da 34-36 derece seviyelerine ulaşması bekleniyor. Sıcak hava sisteminin etkisini hafta sonu ve gelecek hafta boyunca da sürdürmesi beklenirken, vatandaşların özellikle günün en sıcak saatlerinde dikkatli olması gerekiyor.

Afrika ve Basra sıcakları aynı anda geliyor


Türkiye'yi etkisi altına alması beklenen sıcak hava sisteminin iki farklı kaynaktan besleneceği belirtiliyor. Afrika ve Basra üzerinden gelen sıcak hava kütlelerinin birleşmesiyle yurdun büyük bölümünde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.


Hafta boyunca çoğunlukla güneşli havanın etkili olması beklenirken, sıcaklık artışının özellikle batı ve iç kesimlerde daha belirgin hissedileceği değerlendiriliyor.

Afrika ve Basra sıcakları aynı anda geliyorTürkiye'yi etkisi altına alması beklenen sıcak hava sisteminin iki farklı kaynaktan besleneceği belirtiliyor. Afrika ve Basra üzerinden gelen sıcak hava kütlelerinin birleşmesiyle yurdun büyük bölümünde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.Hafta boyunca çoğunlukla güneşli havanın etkili olması beklenirken, sıcaklık artışının özellikle batı ve iç kesimlerde daha belirgin hissedileceği değerlendiriliyor.

Bu illerde sağanak bekleniyor


Sıcak hava dalgasına rağmen yurdun bazı bölgelerinde yerel sağanak yağışlar etkisini sürdürecek.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre Akdeniz'in Toroslar bölümü, Doğu Karadeniz, Antalya'nın doğusu, Mersin, Adana'nın kuzeyi, Hatay'ın kıyı kesimleri, Osmaniye, Kayseri'nin doğusu, Sivas, Kastamonu'nun güneyi, Tokat, Ordu, Malatya'nın batısı, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.


Yağışların bazı noktalarda kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olabileceği belirtilirken, vatandaşların ani yağışlara karşı tedbirli olması istendi.

Bu illerde sağanak bekleniyorSıcak hava dalgasına rağmen yurdun bazı bölgelerinde yerel sağanak yağışlar etkisini sürdürecek.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre Akdeniz'in Toroslar bölümü, Doğu Karadeniz, Antalya'nın doğusu, Mersin, Adana'nın kuzeyi, Hatay'ın kıyı kesimleri, Osmaniye, Kayseri'nin doğusu, Sivas, Kastamonu'nun güneyi, Tokat, Ordu, Malatya'nın batısı, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.Yağışların bazı noktalarda kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olabileceği belirtilirken, vatandaşların ani yağışlara karşı tedbirli olması istendi.

Sıcak hava 7-10 gün etkili olacak


AKOM'un tahminlerine göre Afrika ve Basra kaynaklı sıcak hava sisteminin önümüzdeki 7-10 günlük süreçte etkisini koruması bekleniyor.


Bu süreçte sıcaklıkların yüksek seyretmesi, özellikle öğle saatlerinde güneş çarpması ve sıcak havaya bağlı olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını gerektiriyor.

Sıcak hava 7-10 gün etkili olacakAKOM'un tahminlerine göre Afrika ve Basra kaynaklı sıcak hava sisteminin önümüzdeki 7-10 günlük süreçte etkisini koruması bekleniyor.Bu süreçte sıcaklıkların yüksek seyretmesi, özellikle öğle saatlerinde güneş çarpması ve sıcak havaya bağlı olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını gerektiriyor.

El Nino etkisi güçlenebilir


Küresel ölçekte ise sıcaklıklarla ilgili daha uzun vadeli bir risk gündemde. Dünya Meteoroloji Örgütü'nün değerlendirmelerinde, El Nino'nun ağustos-ekim döneminde küresel iklim modelleri üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekiliyor.


El Nino'nun güçlenmesi, dünyanın birçok bölgesinde sıcaklıkların normalin üzerinde seyretme ihtimalini artırırken yağış düzenlerinde de değişikliklere yol açabiliyor.


Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz da El Nino'nun güçlenmesi halinde küresel sıcaklıklarda yukarı yönlü bir sıçrama yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

El Nino etkisi güçlenebilirKüresel ölçekte ise sıcaklıklarla ilgili daha uzun vadeli bir risk gündemde. Dünya Meteoroloji Örgütü'nün değerlendirmelerinde, El Nino'nun ağustos-ekim döneminde küresel iklim modelleri üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekiliyor.El Nino'nun güçlenmesi, dünyanın birçok bölgesinde sıcaklıkların normalin üzerinde seyretme ihtimalini artırırken yağış düzenlerinde de değişikliklere yol açabiliyor.Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz da El Nino'nun güçlenmesi halinde küresel sıcaklıklarda yukarı yönlü bir sıçrama yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

Hint Okyanusu'ndaki gelişme de takip ediliyor


Uzmanların dikkat çektiği bir diğer gelişme ise Hint Okyanusu'ndaki sıcaklık farkları. Okyanusun batısının normalden daha sıcak, doğusunun ise daha soğuk olduğu bir örüntü olarak tanımlanan Pozitif Hint Okyanusu Dipolü'nün de aynı dönemde etkili olması bekleniyor.



Hint Okyanusu'ndaki gelişme de takip ediliyorUzmanların dikkat çektiği bir diğer gelişme ise Hint Okyanusu'ndaki sıcaklık farkları. Okyanusun batısının normalden daha sıcak, doğusunun ise daha soğuk olduğu bir örüntü olarak tanımlanan Pozitif Hint Okyanusu Dipolü'nün de aynı dönemde etkili olması bekleniyor.

Uzmanlara göre El Nino ile bu sistemin aynı döneme denk gelmesi, bazı bölgelerde sıcaklık ve yağış kaynaklı risklerin daha belirgin hale gelmesine neden olabilir.





Uzmanlara göre El Nino ile bu sistemin aynı döneme denk gelmesi, bazı bölgelerde sıcaklık ve yağış kaynaklı risklerin daha belirgin hale gelmesine neden olabilir.

Türkiye'de önümüzdeki günlerde sıcaklıkların yükselmesi beklenirken, özellikle İstanbul'da 34-36 dereceye ulaşması öngörülen değerler nedeniyle vatandaşların sıcak hava koşullarına karşı tedbirli olması önem taşıyor.

Türkiye'de önümüzdeki günlerde sıcaklıkların yükselmesi beklenirken, özellikle İstanbul'da 34-36 dereceye ulaşması öngörülen değerler nedeniyle vatandaşların sıcak hava koşullarına karşı tedbirli olması önem taşıyor.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026