|

Almanya Başkonsolosluğu'ndan provokasyon: Bu akşam şehirde dolaşılmamasını tavsiye ediyoruz

Türkiye büyük bir coşkuyla iradesini ortaya koymak için sandık başına giderken Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan provokatif bir uyarı geçildi. Sandıkların kapanmasının ardından huzursuzluk yaşanabileceği belirtilen uyarıda, enerji ve iletişim hatlarında kesinti olabileceği bu nedenle Alman vatandaşlarının şehirde dolaşmaması gerektiği ifade edildi.

15:22 - 14/05/2023 Pazar
Güncelleme: 16:18 - 14/05/2023 Pazar
Yeni Şafak
Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu
Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu

60 milyonu aşkın vatandaşın oy kullanacağı Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için vatandaşlar, saat 08.00 itibarıyla okulların bahçesinde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

Alman konsolosluğu uyarı yayınladı

Şimdiye kadar herhangi bir olumsuz gelişmenin kayıtlara geçmediği seçim süreci ile ilgili Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan provokatif bir paylaşım yapıldı.

Konsolosluktan Alman vatandaşlarına yapılan uyarıda sandıkların kapanmasının ardından huzursuzluk yaşanabileceği iddia edildi. Enerji ve iletişim hatlarında da kesinti olabileceği öne sürülen uyarıda şehirde dolaşılmaması gerektiği belirtildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi;

  • Seçim sonucunun belirsizliği ve adayların sonuçlara muhtemel tepkisi göz önüne alındığında, sandıkların kapanmasından sonraki saatlerde huzursuzluk yaşanabileceği göz ardı edilemez. Bu akşam şehirde dolaşılmamasını tavsiye ediyoruz. Enerji ve iletişim hatlarında kesinti olabileceğinden de korkulmaktadır. Bunun için elinizden geldiğince hazırlanmanızı öneririz.



#Seçim
#Almanya
#Almanya Başkonsolosluğu
#İstanbul
1 yıl önce