|

Bir tuhaf dinleme hikayesi

AK Parti''li belediyelere 25 Aralık'ta operasyon için düğmeye basan paralel yapılanma, yasadışı soruşturmalar deşifre olunca paniğe kapıldı. 7 vatandaşın adını kullanarak 2 yıl Tunceli Çemişgezek Belediye Başkanı''nı dinleyen örgüt, ''Kayıtlar imha edildi'' tebligatı gönderdi.

Cihat Arpacık
00:00 - 10/02/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:30 - 9/02/2014 Pazar
Yeni Şafak
Bir tuhaf dinleme hikayesi
Bir tuhaf dinleme hikayesi

40'tan fazla AK Partili belediyeye operasyon için düğmeye basan paralel yapılanmanın bazı belediye başkanlarını 2 yıldır dinlediği ortaya çıktı. Tunceli'nin tek AK Partili belediye başkanı olan Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız da paralel yapının imza attığı dinleme skandalının mağduru oldu.

KCK İLE İRTİBATLAMAK İSTEDİLER

PKK'nın çatı yapılanması olduğu iddia edilen KCK ile bağlantılı gösterilmek istenen Yıldız, Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı'nın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 22 Şubat 2012'e aldırdığı kararla 2 yıl boyunca dinlendi. Dinleme kararları Tunceli'de yaşayan başka vatandaşların isimleri altında yapıldı. Skandal, listede isimleri olan vatandaşlara dinleme tutanaklarının imha edildiğini gösteren belgenin postalanmasıyla ortaya çıktı.

OLAYI 2 YIL SONRA ÖĞRENDİM

Başkan Yıldız, Tunceli'de ikamet eden 7 farklı vatandaşın ismiyle düzenlenen hukuksuz mahkeme kararıyla dinlemeye alındı. Dinleme kararlarının Tunceli'de yaşayan Hüseyin K., Cafer İ., Nizami Ü., Yılmaz S., Hayri T., Bünyamin D., İsmet A. İsimli vatandaşlar adına verildiği ancak başkan Yıldız'ın telefonunun dinlendiği ortaya çıktı. Paralel yapının hukuksuz dinleme yaptığı skandalı 2 yıl sonra öğrenen başkan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

7 FARKLI İSİMLE DİNLEDİLER

Şu ana kadar 7 farklı isim altında telefonunu dinlendiğini belirten Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, adına mahkeme kararı çıkarılan isimlerin ağırlığının Alevi olduğunun altını çizerek 'Olayın Hozat'ta yapılan fişlemelerin yansıması niteliğinde olduğunu da düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI

Çemişgezek'te paralel yapılanmanın şu an bir şehirde vali yardımcısı olan dönemin kaymakamı A.İ.T ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevine geterilen dönemin Çemişgezek Cumhuriyet Savcısı Ö.B. tarafından yönlendirildiğini dile getiren Yıldız, 'Savcı 3 kişinin olduğu bir ortamda makamında alenen 'Seni Malatya Özel Yetkili Savcılığı'na tutuklattıracağım' diyerek tehdit etti. Sürekli takip ettirdi, itibarsızlaştırmaya çalıştı' ifadelerini kullandı.

Sahte belge üretmeye çalıştılar

Türkiye genelinde yapılan KCK operasyonlarının Çemişgezek'te yapılmadığını, ilçede KCK bağlantısı bulunmadığını belirten Yıldız, paralel yapının kendisini bu şekilde hapse attıramayınca sahte delil üretmeye çalıştığını savundu. Dönemin Çemişgezek ilçe emniyet amirinin tayin olurken kendisini ziyarete geldiğini anlatan Başkan Yıldız, 'Emniyet amiri veda ziyaretinde bana gelerek savcının sahte belge komplosunu anlattı. Amir bana 'Savcı senin hakkında tutanak getirmemi istedi. Ben de suç unsuru içeren bir durum yok, ne tutanağı getireyim' şeklinde cevap verdim. Bunun üzerine savcı, Suç unsuru olsa da olmasa da tutanağı istiyorum diye amire çıkıştığını' söyledi. Böyle sahte belge üretmeye çalıştılar' dedi. Yıldız, skandalla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.


10 yıl önce