|

Bu oyunda bir 'Oyun' var!!!

Hürriyet Gazetesi'nin çocuklara yönelik yaptığı bir promosyonda inanılmaz bir skandal yaşandı. Hürriyet Game Clup adıyla dağıtılan oyunda Türkiye haritası bölünmüş halde gösteriliyor ve Türkiye'yle ilgili ise şu ifadeler kullanılıyor: "Türkiye'de kendinizi asla güvende hissedemezsiniz".

Yeni Şafak
00:00 - 31/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 12:19 - 31/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Bu oyunda bir 'Oyun' var!!!
Bu oyunda bir 'Oyun' var!!!

Oyunun orijinal adı The Magic Journey, Türkçe karşılığı ile Sihirli Yolculuk. Oyunda Hugo isimli karakter dünyanın çeşitli ülkelerini geziyor ve bu ülkeler hakkında çocukların anlayabileceği şekilde kısa ve öz bilgiler veriliyor. Ülkeler hakkında bilgi almak ülke haritalarını seçmek gerekiyor.


Oyunda Türkiye haritasının üzerine gelince önce yanlış bir haritası seçtiğinizi sanıyorsunuz. Çünkü okullarda Türkiye haritası böyle gösterilmiyor. Türkiye'nin Doğu'su haritada yer almıyor. Oyunda Sinop'tan Hataya kadar uzanan çizginin doğusu gösterilmiyor.


Çocuklara ülkeleri, kültürlerini tanıtarak coğrafi bilgiler veren bir oyun olarak görülen CD, oyna ve öğren yazılı oyun CD'si on binlerce çocuğa ulaştı.



TÜRKİYE HAKKINDA VERİLEN BİLGİLER

Oyunda Türkiye hakkında ise hiç de hoş olmayan bilgiler veriliyor. Türkiye başka ülkelerde de dağıtılan oyunda "İnsanlarının fes adı verilen kırmızı şapka giydiği ve kebap yediği bir ülke" olarak tanıtılıyor.



Oyunda asıl skandal bilgi ise şöyle:
"Türkiye'de kendinizi asla güvende hissedemezsiniz."

Kanal A tarafından ortaya çıkartılan skandal promosyonla ilgili Hürriyet yetkilileri sessiz kalmayı tercih ediyor.




KANAL A'DA YAYINLANAN HABER







17 yıl önce