EPGİS Başkanı 'vergi denetimi' iddiasıyla para alırken suçüstü yakalandı

22:31, 02/12/2025, Salı
DHA
EPGİS Başkanı 'vergi denetimi' iddiasıyla para alırken suçüstü yakalandı
EPGİS Başkanı F.A., Menderes’teki bir akaryakıt istasyonu sahibinden vergi denetimi vaadiyle para alırken suçüstü yakalandı.

İzmir’de Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonlar İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı F.A., bir akaryakıt istasyonu sahibinden “vergi denetimine alınacak” iddiasıyla para talep ederken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan F.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında sahte belgeler kullanıldığı ve diğer kamu görevlileriyle ilgili incelemelerin sürdüğü bildirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Menderes ilçesinde bir akaryakıt istasyonu sahibinden vergi denetimine alınacağı iddiasıyla para talep eden ve bu amaçla sahte belgeler gönderen Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonlar İşveren Sendikasi (EPGİS) Başkanı F.A.’nın suçüstü yakalandığını ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını duyurdu.

Olay, geçen ekim ayında Menderes’te bir benzin istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonlar İşveren Sendikasi (EPGİS) Başkanı F.A.’nın, benzin istasyonu sahibi R.E.’yi dolandırırken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan F.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildiği öğrenildi.

"Müştekiden para alırken suçüstü yakalandı"

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, “Müşteki R.E.’ye ait, İzmir ili Menderes ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunun vergi denetimi kapsamına alınacağı iddiasını kullanarak para talep edilmesi, bu amaçla sahte olduğu değerlendirilen belgeler gönderdiği ve teknik takip altında müştekiden para alırken suçüstü yakalandığı tespit edilen şüpheli F.A., 13.10.2025 tarihinde gözaltına alınmış; 14.10.2025 tarihinde Menderes Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edilerek tutuklanmıştır. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında; İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce ‘Kamu Görevlileri İle İlişkisi Olduğundan Bahisle Bir İşi Gördürüleceği Vaadiyle Dolandırıcılık Suçundan’ F.A.'nın tutukluluk haline karar verilmiş olup yargılama devam etmektedir. Kamu görevlisi olan diğer şüpheliler yönünden 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uyarınca İzmir Valiliği'nden yasal izin istenmiştir. Soruşturma titizlikle yürütülmeye devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.


Büyükçekmece’de kargo firması çalışanı kılığına giren dolandırıcı suçüstü yakalandı
Gündem
Büyükçekmece’de kargo firması çalışanı kılığına giren dolandırıcı suçüstü yakalandı
Telefonla 5.5 milyon TL dolandıran şüpheli Aksaray'da yakalandı
Gündem
Telefonla 5.5 milyon TL dolandıran şüpheli Aksaray'da yakalandı
IBAN paylaşımı hayatını kararttı: Hem kendini hem arkadaşını yaktı
Gündem
IBAN paylaşımı hayatını kararttı: Hem kendini hem arkadaşını yaktı
Büyükçekmece Adliyesi'nde büyük vurgun: 25 kilo altın ve 55 kilo gümüş ile sırra kadem bastı
Gündem
Büyükçekmece Adliyesi'nde büyük vurgun: 25 kilo altın ve 55 kilo gümüş ile sırra kadem bastı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026