İçeride ortaklık dışarıda kavga
04:00, 06/09/2026, PazarG: Güncelleme: 07:18, 06/09/2026, Pazar
Yeni Şafak

Belediye binası önündeki Yeni Partililer CHP’li siyasetçileri “Ne yüzle geldiniz?” sloganları ve ağır hakaretlerle alandan kovdu.
Üsküdar’da başkan vekilliği seçimi için CHP ile Yeni Parti meclis içinde birlikte hareket ederek toplantı yeter sayısının oluşmasını engelledi. Belediye önünde ise Yeni Partililer CHP’li siyasetçilere tepki gösterdi; hakaretler, küfürler havada uçuştu.
Üsküdar’da belediye başkan vekilini seçmek üzere yapılan meclis toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle 8 Eylül Salı gününe ertelendi. CHP ile Yeni Parti, başkanvekilliği seçimini erteletmek için içeride birlikte hareket ederken, belediye binası önündeki Yeni Partililer CHP’li siyasetçileri “Ne yüzle geldiniz?” sloganları ve ağır hakaretlerle alandan kovdu.
24 ÜYE SAĞLANAMADI
Üsküdar Belediye Meclisi dün görevden alınan Senem Dedetaş’ın yerine başkanvekili seçmek üzere toplandı. Ancak toplantıda 24 kişilik salt çoğunluk sağlanamadı. Salona Cumhur İttifakı’nın 18 AK Partili ve 3 MHP’li üyesi ile yalnızca bir CHP’li meclis üyesi geldi. Yoklamada 22 üyenin bulunması nedeniyle sandık kurulamadı. Seçim, 8 Eylül Salı günü saat 09.00’a ertelendi.
ERTELEME İÇİN ORTAK HAREKET
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, CHP İlçe Başkanı Zerrin Civandağ, ilçe yöneticileri ve Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik süreç boyunca belediyedeydi. Gözaltındaki iki meclis üyesinin bir sonraki seçimde oy kullanabilmesi için CHP ile Yeni Parti birlikte katılmama kararı aldı. CHP ve Yeni Parti grubundaki 21 meclis üyesi salona girmeyerek toplantı yeter sayısının oluşmasını engelledi. Böylece iki parti, belediyenin Cumhur İttifakı’na geçmemesi için meclis içinde ortak hareket etti.
ÇELİK İÇİN GRUP KURDULAR
İki parti arasındaki iş birliğinin temeli ise 18 Ağustos’ta atıldı. Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partisinin belediye meclis grubu bulunmamasına rağmen 5 Ağustos’taki seçimi salonda takip etti. Üçüncü turda Cumhur İttifakı’nın öne geçmesinin ardından yapılan itirazlar üzerine oylamaya ara verildi. Bu sırada Çelik’in bazı meclis üyeleri üzerinde baskı kurduğu, tehdit ve şantaja başvurduğu iddia edildi. Seçimin yenilenmesi için itiraz edilirken, Yeni Parti’nin meclis grubu bulunmadığı için Çelik’e olası bir sonraki oylamayı salonda takip edemeyeceği bildirildi. Bunun üzerine 18 Ağustos’ta CHP’li meclis üyeleri Hüseyin Ali Köklü, Güneş Gülaydın ve Nejdet Ay partilerinden istifa ederek Yeni Parti’ye geçti. Köklü grup başkanvekili, Gülaydın ve Ay ise grup üyesi yapılarak Yeni Parti’nin üç kişilik belediye meclis grubu oluşturuldu. Böylece Çelik’in yenilenecek başkanvekilliği seçimini içeriden takip edebilmesinin önü açıldı.

Gündem
Zoraki ittifak: İlk prova yapıldı

Gündem
Üsküdar Belediyesi soruşturması: Biri belediye başkan yardımcısı üç tutuklama

Gündem
Üsküdar Belediyesi başkanvekili seçimi ertelendi