İzmir’de toprak kayması: Üç bina tahliye edildi

00:39, 02/11/2026, Pazartesi
DHA
İzmir’de toprak kayması: Üç bina tahliye edildi
Tahliye edilen bina sakinleri, eşyalarını geride bırakmak zorunda kaldı.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir inşaatın temel kazısı sırasında meydana gelen toprak kayması, çevredeki binalarda yaşayanları tedirgin etti. Güvenlik gerekçesiyle 3 binada yaşayan 14 kişi tahliye edilirken, kalacak yeri olmayan ve talepte bulunanların misafirhanelere yerleştirilmesi için çalışma başlatıldı. Evlerini apar topar terk eden bina sakinleri mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, bir inşaatın temel kazısı sırasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle yakınında bulunan 3 binada oturanlar güvenlik nedeniyle evlerinden tahliye edildi.

Üç binada oturan 14 kişi tahliye edildi

Olay, Alpaslan Mahallesi 1620/5 Sokak'ta temeli kazılan bir inşaat alanında meydana geldi. İnşaat alında toprak kayması yaşanırken, ihbar üzerine adrese Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Çevre güvenliğini sağlayan ekiplerin yaptığı inceleme sonucu yakında bulunan ve 2’şer kattan oluşan 3 binada oturanların tedbir amaçlı evlerini boşaltmaları yönünde karar alındı. Bunun üzerinde 3 binada oturan 14 kişi tahliye edildi.

"Üç kez toprak kayması yaşandı"

Evini boşaltan sakinlerden Mehmet Nuri Hasanoğlu, “Gün içerisinde 3 defa aynı sesi duyduk. Bir çökme sesi vardı ama ne olduğunu göremiyorduk. Üçüncü defasında ise çok büyük bir toprak kayması oldu. Yatakta uzanıyordum, sesle birlikte deprem olduğunu sandım. Dışarı çıktığımda insanlar zaten toplanmıştı. Sonra gördüm ki evin altı boşalmış, ne olduğunu anlayamadık. Muhtemelen yağmurdan dolayı oldu zaten. Şu an mağduruz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Alt kattaki evde 3 kişi kalıyoruz, gidecek yerimiz yok.” dedi.

"Evimi bir an önce içeriye girilir vaziyete getirsinler"

Bina sakinlerinden Mukaddes Duman ise “Evimden çıkmak zorunda kaldım. Mağdurum, sabah çocuk okula gidecek, sınavlarımız başlıyor. Eşyalarım evde kaldı. Apar topar çıktık belki de kalacak yerimiz yok. Bu mağduriyeti karşılamak zorundalar. Evimi bir an önce içeriye girilir vaziyete getirsinler.” diye konuştu.

Kalacak yeri olmayan ve talep edenlerin misafirhaneye yerleştirilmesi için işlemler başlatıldı. Bölge risk nedeniyle güvenlik şeridi ile kapatılırken, incelemeler devam ediyor.


İzmir açıklarında 87 göçmen ve 3 göçmen kaçakçısı yakalandı
Gündem
İzmir açıklarında 87 göçmen ve 3 göçmen kaçakçısı yakalandı
Boyozdan söğüşe, hübyeden şambaliye İzmir'in lezzet mirası
Gündem
Boyozdan söğüşe, hübyeden şambaliye İzmir'in lezzet mirası
İzmir'de 14 yıldır aranan hükümlü saklanmak için açtığı kuyuya giremeden yakalandı
Gündem
İzmir'de 14 yıldır aranan hükümlü saklanmak için açtığı kuyuya giremeden yakalandı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026