Yangınlarla mücadele sürerken vatandaş mangaldan uzak duruyor: Satışlar çok etkilendi
10:52, 06/07/2025, Pazar
IHA

Esnaf Gökhan Duru
Eskişehir'de mangal satışı Gökhan Duru isimli esnaf, son zamanlarda çıkan orman yangınlarından ötürü satışlarının olumsuz yönde etkilediğini belirtti.
Eskişehir'de mangal satışı yapan Gökhan Duru, son dönemde meydana gelen orman yangınları sebebiyle satışlarının önceki dönemlere kıyasla azaldığını ifade etti. Duru, mangal yakılırken ihtimal yangın riskini en aza indirmek amacıyla çevrede kuru ot ve yanıcı maddelerin bulunmamasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Esnaf Duru konuyla alakalı, "Mangal yapılan yerde kuru ot olmaması gerekiyor yangın çıkmaması için ve işin bittikten sonra ateşin söndüğünü kontrol etmek gerekiyor. Normal mangalda sadece tel kullanıldığında yangın çıkma oranı daha yüksektir ama etrafı kapalı olan mangalda yangın çıkma olanı daha azdır"dedi.

Gündem
Küçükçekmece’de gecekondudaki yangın otomobile sıçradı

Gündem
Antalya'da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

Gündem
Hatay Valisi'nden açıklama: Yangın kısmen kontrol altında
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.